maandag 21 maart 2016

nogal verdrietig, verhuizing, yoga en moestuinieren

Wat kan er in een week tijd veel gebeuren!
Ik wist al dat een van mijn lievelings cliënten erg ziek was maar zo ziek, nee dat had ik niet voorzien. Ik hoefde maar twee dagen te werken op de andere dagen ging ik toch even op bezoek. Ach mijn arme vriend hij overleed eind van de week. Soms heb je van die cliënten die je raken, waar je een wat inniger band mee op bouwt dan met een andere  ( hoort niet zo, maar ja). Het was een mannetje dat te boek stond als moeilijk maar ik heb dat nooit zo ervaren eigenlijk. Boze buien waren makkelijk om te draaien en man wat had hij een prachtig en uitgebreid arsenaal aan scheldwoorden. Daar kan menig mens nog wat van leren :)  Elk scheldpartijtje ( hij een woord, ik een woord) werd afgesloten met de slappe lach en de woorden "je bent zulf nie goed " Tja, het zal saai worden op het werk.

Met de man van lieve vriendin gaat het ook helemaal niet goed, ze leven bij de dag...:(  He, zo naar en verdrietig.

Afgelopen zaterdag hielpen we schoonouders verhuizen. Schoonmama had al veel opgeruimd maar wat hadden ze veel spullen en zeker de helft staat nog in het oude huis tsjonge jonge. Voor mij een stimulans voor een tweede grote opruim/weggooi ronde hier in huis . Ik had s'nachts nachtmerries van alle spullen die wij  hebben en we moesten over twee weken verhuizen whaaaaaa badend in het zweet werd ik wakker hihi.

Afgelopen week ging ik ook voor het eerst naar yoga. In India waren grandpa en ik met dochter en schoonzoon mee geweest naar een yoga-les. De kinders zijn al super lenig, ze staan gewoon op hun hoofd, hops benen recht de lucht in. De jongelui hebben erg veel pret om ons gehad, kun je je voorstellen, kreunend en steunend en met een nagenoeg paars hoofd ( been hier, arm daar, rug recht, nek lang oooh ook nog ademhalen) deden grandpa en ik ons best. Ik ben hier begonnen in een rustig klasje, beginnen bij het begin, be balanced :) grandpa wil as donderdag ook mee, wie had dat gedacht.

De moestuin staat in de startblokken. Grandpa haalde een wagentje houtsnippers, de meeste paadjes kregen een nieuwe laag dat staat zo mooi. De eerste lading aardappelen zijn gepoot en de meeste bedden onkruidvrij. Morgen nog een wagentje houtsnippers en dan ziet het alles er weer spik en span uit , nice.

Vanmiddag is er een werkoverleg en daarna gaan grandpa en ik naar Ermelo, we passen vanavond op de kleinkindjes zodat dochter en schoonzoon nog een avondje uit kunnen. Begin april verwachten ze hun derde kindje ( ons zesde kleinkind :) )

Ik ga koffie zetten en dan iets huishoudachtigs doen.

liefs grandma.


7 opmerkingen:

 1. Het is toch menselijk,een band met een client. Je bent geen verzorg-robot.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte.. met sommige cliënten heb je inderdaad een sterkte band... knuff. Een zesde kleinkind wauw. Mooi vooruitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge wat kan er inderdaad veel gebeuren in een week hè! Daar verbaas je je soms over!
  Wat leuk en goed dat je met Yoga bent gestart! Zo goed voor ons lichaam en geest. Ik zit ook al 10 jaar op Yoga, heerlijK! Ben verslaafd.
  Ga er binnenkort maar eens een blog aan wijden.
  En wauw een 6e kleinkind! Wat geweldig! Al bijna een halve klas ;-)
  Veel geluk en fijne week.
  Lieve groet, Sanne danst onder de sterren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel een bewogen week zo.

  Over die yoga: een schoonoom (heet dat zo?), deed als tachtigplusser nog steeds aan yoga (wel al eerder begonnen( en was één van de meest fitte oudere die ik ooit heb gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De dame waar ik les van krijg geeft ook les aan bejaarden, kunnen grandpa en ik nog even vooruit :0

   Verwijderen
 5. He, wat vervelend om te horen van je client! Toch wel weer bijzonder dat jij wel tot die lieve knorrepot wist door te dringen.

  Fijn om te horen dat de moestuin in de startblokken staat! Hier begint het ook al weer te jeuken, hoewel ik juist gezegd heb dit jaar de bedden vol te poten met bloemen ipv groenten. Niets zo veranderlijk als deze mammy.

  Veel plezier met de kleinkinderen en alvast veel voorpret met kleinkind nummer 6. Wat een rijkdom zeg. Met zo'n rijke schaar aan kleinkinderen kun je met recht zeggen dat je genen worden doorgegeven ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) we voelen ons ook echte rijke stinkerds Mommy.
   Jou een beetje kennende komt er wel weer een moestuintje !

   Verwijderen