zaterdag 5 maart 2016

Weer thuis

We zijn weer thuis . Na een lange reis met een wachttijd van 8 uur in Dubai kwamen we donderdagmiddag in Duuseldorf aan. We sloten ons avontuur op gepaste wijze af want toen we de auto wilden starten , die daar in de parkeergarage voor lang parkeren stond, bleek de accu helemaal dood ...whaaa iemand wilde helpen met startkabels maar het hielp allemaal niets. Uiteindelijk kwam er een man van het vliegveld met een powerbooster en warempel de motor sloeg aan pfffieuw. We kropen in ons wagentje, de verwarming hoog want inmiddels waren we verkleumd tot op het bot. Thuis was het heerlijk warm, zoon had de verwarming al aangezet. 
Het is heerlijk om weer thuis te zijn maar erg dubbel want we wilden daar ook wel blijven bij dochter en ook naar huis naar de andere kinders. 
We moeten een beetje wennen aan de kou hier her was daar 34 graden ...

De laatste dagen in India waren nog vol met belevenissen. We gingen naar Pondicerry , wat een avontuur op de brommer druk druk! Grandpa vond het geweldig! Ik zat achterop OMG OMG OMG !!!!!!  :)

We gingen nog eens zwemmen, bezochten bekenden, gingen nog veel uit eten en genoten van elkaars gezeldschap. Het afscheid viel ons zwaar ooooh huilen maar dat mag hè t is allemaal liefde :)

Wat was het een geweldige tijd, wat een verschil in cultuur en soms ook helemaal niet. Het verkeer is hier gewoon saai, geen koeien en honden, geen riksja's , geen vrouwen met vanalles op hun hoofd. Tja ook geen afval , geen armoede en stinkende vuurtjes waar mensen hun afval ( lees plastic) verbranden...
Dag mooi India , wat een bijzonder land .
Tempel van laaang  geleden uitgehakt in steen .Tempeltje waar we een van eerste dagen werden uitgenodigd om te komen eten.


Hurk wc-tje


Tanken met trechter en petfles :)


Leven met afval
U
Standbeeld van Ghandi in Pondicerry


Op het strand van Pondicerry kwamen we de kindjes tegen van het schooltje waar dochter en schoonzoon werken. Ze waren die dag naar de ashram geweest  . We aten samen op het strand.


We gaan weer over tot de orde van de dag . Met mooie herinneringen aan een prachtige tijd.

Liefs grandma. 
3 opmerkingen:

  1. Fijn om te lezen dat de terug reis ondanks lang wachten en een lastige accu goed gegaan is . Nu weer omschakelen maar wel terug kunnen kijken op een mooie tijd. Veel succes met wennen in Nederland

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zullen jullie vaak even een herinnering ophalen. En onze luxe waarderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat wij mochten meegenieten ;)

    BeantwoordenVerwijderen