woensdag 10 juni 2020

€ 1.50 dag bij de Boni

Vandaag hadden we onze 1.50 euro dag, ik moet eigenlijk 3.00 euro dag zeggen want het is 1.50 per dag per persoon. Gisteren haalde ik de boodschappen. Om het een beetje lastiger te maken haalde ik boodschappen bij een en dezelfde winkel, de Boni. 

Nog één keer de regels

- geen gebruik van de voorraden
- geen gebruik van de moestuin
- geen omrekenen, bv een deel van iets wat je in huis hebt en daar een prijs voor rekenen.
- alleen de basis kruiden
- alles wat ik in de natuur vind mag ik gebruiken bv bessen, brandnetels, bramen enz
- alles wat ik krijg mag ik gebruiken
- alles wat gratis is mag ik gebruiken, bv suikerzakjes, koffiemelk cupjes, proefmonstertjes enz

Bij de Boni kwam ik aan de klets met de kassière over deze challence. Zij had een YouTube kanaal gevolgd over mensen die rondkwamen van 3 euro per dag, die link schreef ze voor me op een papiertje. Hierdoor vergat ik de kassabon , hoe dom .

Ik heb nog wel de transactie bon en de prijzen in mijn hoofd.
half brood               0. 69
smeerkaas               0.40
spinazie a la creme 0.51
biogarde stand        0.61
aardappelschijfjes   0.79

totaal € 3.00Misschien vergis ik me met het brood dat die 0.65 cent was en de yoghurt 0.66 maar het eindbedrag is het zelfde :)

Gisteren kreeg ik van mijn schoondochter voor het oppassen twee appels en twee bananen.
Mijn vriendin heeft kipjes en ik wilde graag 3 eitjes van haar kopen. Die eitjes mocht ik zo wel hebben, toen ik zei dat dat de bedoeling niet was, moest ik ze maar als kilometervergoeding beschouwen omdat ze met me meereed naar de stad. Bij thuiskomst zag ik dat ze zes eitjes in het doosje had gedaan, drommels wicht !
Bedankt voor de free food lieverdjes.s' Avonds plukte ik een klein bakje bessen van de krenteboompjes hier in de buurt.

Vanmorgen hadden we als ontbijt een schaaltje yoghurt met banaan en wat bessen, ook hadden we elk twee boterhammen met smeerkaas.Na het ontbijt maakte ik jam van de resterende bessen, een in stukjes gesneden appel en de inhoud van drie suikerzakjes.Als lunch hadden we geroosterde boterhammen met smeerkaas en jam, ook kookte ik twee eitjes. Die eitjes moesten zacht zijn maar werden een beetje te hard om er met broodsoldaatjes in te dippen. Nou ja, het was een lekkere lunch.


Vanavond aten we aardappelschijfjes uit de oven. De schijfjes kruidde ik met zout, peper, kerrie en paprika en bakte ze zonder vet in de oven. Bij de schijfjes aten we de spinazie en elk twee hardgekookte eitjes. Als toetje wat yoghurt met het laatste schepje jam.Tussendoor aten we elk nog een halve banaan, een halve appel en een boterham met smeerkaas.
We dronken vandaag brandnetel thee en eerlijk is eerlijk bij het ontbijt stiekem één kopje koffie ..sorry :)

Aan het einde van de dag hadden we nog één boterham en een beetje smeerkaas over.

Volgende keer ga ik naar de Jumbo voor de basis boodschappen.

In een gewone supermarkt zijn maar weinig producten los verkrijgbaar dat maakt het wel een beetje lastig. 

liefs grandma.

11 opmerkingen:

 1. Interessante uitdaging. Al zou ik gekregen eten wel meetellen, want het is toch een substantieel deel van de voeding van vandaag. Ik heb dan weer minder moeite met het verdelen van een pak rijst in porties. Hoe dan ook, mooi resultaat vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Als ik het gekregen eten zou rekenen dan had ik denk ik, de yoghurt laten staan en daarvoor in de plek de 3 eitjes en een of twee stuks fruit hebben gekocht.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke challenge... Ik kijk uit naar je verslag van de volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe met je mee deze keer. Wel iets aangepast. Namelijk niet per dag, maar per week. Totaal €21. Dat geeft mij ruimte en ik kom op hetzelfde uit.
  Dat je de besjes van het krentenboompje kunt eten... Staat bij ons in de tuin en de vogels maken er volop gebruik van. Ga het ook proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed van je ! Ik ben benieuwd. De besjes van de krenteboom kun je het beste eten als ze donkerrood haast paars zijn en dan moet je er snel bij zijn ivm de vogels 😊 klopt.

   Verwijderen
  2. Ze zijn heerlijk. Weer wat geleerd. Zoeter dan de aalbessen die nu ook rijp worden.

   Verwijderen
 4. Het ziet er allemaal prima uit! Ik vind het echt een leuke uitdaging, die 1,50 per persoon per dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Doe je het dit jaar weer voor een goed doel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De opbrengst van de januarimaand gaat altijd naar een goed doel. Deze dagen doe ik maar 2x per maand en is voor mezelf een stukje bewustwording omdat ik te gemakkelijk en haast ongemerkt teveel uitgeef aan de boodschappen. Een pas op plaats moment zeg maar.

   Verwijderen