maandag 8 juni 2020

logeerpartijtje, vlier en verrassing-plantjes.

Afgelopen weekend hadden de kleinkindjes uit Zutphen te logeren. Het was een drukke gezelligheid. Op zaterdag gingen we, samen met schoondochter en de kleinkinderen van het dorp, naar de dierentuin. De kindjes keken hun ogen uit en we hadden een prachtige dag. Gisteren brachten we de kinderen weer naar huis , daar stond de koffie en taart al klaar want we vierden de verjaardag van dochter al een beetje. Ze is eigenlijk morgen jarig.
Toen we thuiskwamen deden we de afwas, haalden de stofzuiger door t huis en ploften op de bank. We waren echt moe. Hoe we dat vroeger deden met vier kinderen...:) toen waren we nog jong en zaten we er middenin he, maar toch, jongens..

Grandpa moest vandaag weer werken, ik ben zelf nog tot zaterdag vrij, echt heerlijk.
Net als vele anderen maakte ik vorige week een partij vlierbloesemsiroop. In onze tuin groeit een roze vlier. Ik maakte de siroop van witte en roze vlier, het drankje werd subtiel roze, ik hoop dat dat kleurtje zo blijft en niet na verloop van tijd verandert in een ondefinieerbaar bruin kleurtje :)
Ik drink de siroop het liefst met een scheut honingmede, leng het aan met bubbeltjeswater, je krijgt dan een soort van Hugo, voor het deftig doe ik nog een takje munt en een schijfje citroen in het glas.
De tuin verrast ons af en toe, dan komen er plantjes op bepaalde plekken op waar ik ze niet geplant heb. Zo groeien er uit de compostbak twee pompoenplantjes, staat er tussen de bietjes een andijvieplantje, bij de muur verscheen er vingerhoedskruid, tussen het grint in de voortuin komen er dubbele klaprozen tevoorschijn en langs het paadje naar de voordeur groeit spontaan campanula, gezellig.
We hebben ook wel minder leuke verrassing-plantjes, zo hadden we afgelopen jaren enorm veel balsemienen in de tuin, ook aardpeer vermenigvuldigt zich met veel plezier ( is trouwens wel nuttig en lekker ) en wat te denken van goudsbloemen en komkommerkruid als je die niet aan banden legt !

de pompoenplantjes

vingerhoedskruid

de dubbele klaprozen

andijvie en bietjes

welkom :)Deze week doen we de eerste 1.50 euro dag!

liefs grandma.

1 opmerking:

  1. Wat leuk om mee te kijken en wat een gezelligheid met de kleinkinderen!

    BeantwoordenVerwijderen