zondag 4 juni 2023

bijna vakantie

Vannacht moet ik nog werken en dan heb ik vakantie! Hoe heerlijk! We gaan volgende week naar Ameland, grandpa heeft daar zijn jaarlijkse klus en we maken daar een uitje van, logeren  in een hotelletje en gaan lekker uit eten enzo.

We willen nog even op stap met de camper en we mogen de cabri van lieve kennissen lenen om een dag lekker te gaan toeren 😍 

In de laatste week van de vakantie komen de nieuwe ramen voor de beneden verdieping, dat wordt nog een karwei, maar goed dan is alles ook weer klaar voor de komende jaren.

We werken veel in de tuin, de laatste buxusheg werd gerooid, daarvoor in de plek maakte grandpa een laag stapelmuurtje van oude stenen die we vorig kregen van schoonzus en zwager.
In het najaar planten we daar mooie bloeiende planten, die dan een beetje over het muurtje zullen gaan groeien.


Natuurlijk wordt er ook geoogst en/of ingemaakt oa rabarber, asperges ( grandpa haalde vrijdag 2,5 kilo aspreges van de markt ) en vlierbloesemsiroop. We hebben vlier in de tuin, zowel witte als roze, prachtig. Ik plukte gisteren zo'n 20 schermen, legde ze op een theedoek zodat de eventuele beestjes eruit konden kruipen, deed ze in een pan met een in stukken gesneden citroen, water toegevoegd tot  de schermen net onder water stonden, deksel erop en 24 uur laten staan in de kelder. Vandaag zeefde ik de inhoud van de pan, het opgevangen vocht terug in de pan, suiker erbij ongeveer 1 kilo suiker op 1 liter vlierwater ( kan gerust minder suiker hoor ) , opgekookt tot de suiker opgelost was en hopsa de voorjaarsheerijkheid in superschone flessen gedaan. Natuurlijk maakte ik ook een kan vol om nu al op te drinken, lekker met citroen en munt.heerlijke tijd van het jaar


liefs grandma.

2 opmerkingen:

  1. hier heeft de vlier zoveel luis,dat die zwart ziet. Niet te gebruiken.Fijne vakantie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat stapelmuurtje is hartstikke leuk zeg! Veel mooier dan die dode bluxus.

    BeantwoordenVerwijderen