woensdag 21 juni 2023

werkvakantie

 ...of is het vakantiewerk? Maakt ook niet uit er wordt hard gewerkt deze vakantie. Vandaag werd de benedenverdieping van nieuw glas voorzien, ook twee bovenramen werden vervangen. Natuurlijk moesten de kozijnen eerst gerepareerd worden, sommigen waren echt verrot.






Grandpa maakte zelf een nieuwe dorpel, dat ging niet helemaal goed. Ooh gruwel, cirkelzagen en mensenvleesch zijn echt geen goede combi! We hebben maaandagmiddag in het ziekenhuis doorgebracht, gelukkig waren er geen pezen geraakt ( de arts was zeer verbaasd, wij zeer verheugd) , de boel werd gehecht en we konden weer naar huis. Zoon, van het dorp, had ondertussen het gereedschap opgeruimd en het raam van een plaat voorzien, we waren zo blij dat hij kon helpen. Maar goed, het is allemaal goedgekomen gisteren had hij het kozijn klaar en vandaag werden de ramen dus geplaatst.





Zelf ben ik druk in de tuin, hopsa voorraden aanvullen. We hebben heel veel aardbeien, in de kelder staan al 9 potten aardbeienjam, 4 potten aardbeien op siroop, aardbeienrabarberjam en er gingen 8 zakjes aardbeien in de vriezer. We eten flink van de peultjes, ook daar zitten al een aantal zakjes van in de vriezer, want elke dag peultjes vind ik teveel van het goede :)

Ik gooi er even wat foto's in dan krijgen jullie even een idee, zeg maar













blauwe bessenjammetjes

citroensiroop

omelet met snijbiet

lekkere peultjes

eerste wortel


De prei, boerenkool, bloemkool, tweede lading broccoli durfde ik vandaag eindelijk uittezetten, het was zo warm dat ik het afgelopen weken niet aandurfde. Hopen dat het goedkomt.

Natuurlijk doen we ook wel leuke dingen, zo hadden we een jubileumfeest van zwager en schoonzus, deed grandpa mee met het beginnersorkest met zijn saxofoon en logeerden de kleinkinderen uit Zutphen hier een nachtje.



jam koken om mee naar huis te nemen


zwemmen in de Kibbelkoele vlakbij Sleen

Aankomend weekend gaan we met de camper op pad, er even op uit. Tja, beetje rommelige vakantie, ook een beetje een rommelig blogje 😏

 Nou ik ga grandpa nog even vervelen, liefs grandma



2 opmerkingen:

  1. Wat een geluk,dat zijn vinger er nog is

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat een schrik met die zaag zeg. Gelukkig dat de schade zo meeviel. Verder erg gezellig om jullie huiselijke bezigheden zo te lezen : )

    BeantwoordenVerwijderen