zondag 16 juli 2023

weer aan het werk, moeder/dochterdag, schoonouders en de dingen van alle dag

De vakantie is allaaaang weer voorbij. Het ritme zit er weer in. We hebben het zo druk gehad de laatste weken! Om nog iets van het vakantiegevoel te ervaren gingen we een weekendje met de camper op stap. Kleine Mingus kwam een dagje spelen op de camping. Hij had zijn badje meegenomen, dat was zeker nodig want het een zeer warme dag, ach voor zo'n mannetje is water en af en toe een ijsje halen meer dan genoeg om een lekker dagje te hebben hè.



dutje in het grote bed💖


We mochten tijdens de vakantie de cabrio van een collega lenen ( super lief) en tourden daarmee door Friesland, we eindigden bij liefste zus en man/vriend in Sneek, aten daar een hapje en togen weer op huis aan.

Vorige week woensdag hadden dochter uit Ermelo en ik onze jaarlijkse moeder/dochterdag, met zeer omstuimig weer reden we naar Breda. Wat een fijne stad! Volgend jaar gaan we daar weer naar toe! We lunchten bij The Streetfood Club , we keken onze ogen uit, zo mooi.







Terug in Ermelo aten we nog een hapje bij de Huiskamer.



Wat mijn schoonouders betreft! Ze zijn verhuisd naar een verzorgings tehuis!! Dat had heel wat voeten in aarde, beetje privé allemaal..maar geheel onverwachts kregen ze een prachtig plekje aangeboden in Odoorn. Schoonmoeder was eerst aangenaam verrast van de ruimte. Ze hebben een kamer met een keukenblokje, een voorraadhokje, twee slaapkamers, een ruime badkamer, een balkon en een vrij ruime hal. Het uitzicht is prima. Achteraf viel de grote van de kamer schoonmoeder tegen, ze kon niet al haar meubeltjes en spulletjes kwijt en ja die spullen ..daar is ze best aan gehecht. Ik snap dat ergens ook wel want dat is wat ze heeft, haar houvast in deze vreemde omgeving. De verhuizing moest binnen twee weken rond zijn, je begrijpt hoe druk de familie hiermee was. Er was heel veel hulp, kinderen, een aantal kleinkinderen, iedereen deed wat hij/zij kon, super fijn.

Afgelopen week was grandpa met zijn broers en zussen nog druk met het leeghalen van het oude (huur)huis en nu..nu is klaar...heel bijzonder..en heel prettig om de zorg 100% over te kunnen laten aan professionals.


Het klussen hier in en om het huis liep door de verhuizing natuurlijk vertraging op. De kozijnen buitenom moeten nog voor een deel geschilderd worden. In huis is het lakwerk van de woonkamer allemaal klaar. Nu moet het plafond en de muren nog..oooh en de vloeren, zucht. Het komt goed, jawel het komt allemaal goed ( als je dat maar vaak genoeg tegen jezelf zegt dan geloof je dat vanzelf hihihi)


goed dat was het voor deze keer. Binnenkort een update van de moestuin, voorraden aanvullen en dat soort dingen.


liefs grandma






2 opmerkingen:

  1. Dat zal tijd en zorg schelen,nu je schoonouders in een verzorgingstehuis wonen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Enorm, ook het idee dat ze dit appartement zelf wilden geeft een goed gevoel.

      Verwijderen