Op de fruitmand lagen een aantal zere rijpe bananen, tijd om daar iets mee te doen. Vandaag bakte ik een bananenbrood. Het is een heel eenvoudig recept, ooit gevonden bij Rutger Bakt.
Je hebt nodig,
3 bananen ( 300 gram ), zeer rijp.
3 eieren
150 gram havermout
een theelepel kaneel
beetje zout
1 theelepel bakpoeder
Oven voor verwarmen op 180 graden. De bananen en eieren in de blender, even goed mengen en daarna de rest van de ingrediƫnten erbij doen en opnieuw mengen. De massa in een met bakpapier beklede vorm doen, dan een uurtje in oven en klaar. Je kan rozijnen, noten enz door het deeg roeren als je wilt, allemaal even lekker. Hier vind je het volledige recept.
![]() |
lekker met wat boter en zelfgemaakte vlierbessenjam |
Nu er niet zoveel meer te oogsten is uit de moestuin, had ik bedacht dat het wel lollig zou zijn om een week lang verspakketten als avondeten te nemen. Niet alleen makkelijk en snel klaar ( ik moet vanaf morgen 4 nachtjes werken) maar ook inspirerend. Ik laat het jullie weten wat we gaan eten aankomende dagen. Voor nu, nog een fijne avond, liefs grandma.
Leuk, ik ben benieuwd!
BeantwoordenVerwijderen