zondag 19 januari 2014

Vachtvilten

Gisteren een fantastische workshop vachtvilten gedaan.  Ik trof Anita van wolatelier Wollus op de wolbeurs in Winschoten dec'13 . Anita woont in een boerderij in Zwiggelte, heerlijk landelijk. k Mocht een vacht uitkiezen en samen hebben we deze gevilt. Behoorlijk zwaar werk maar het resultaat vond ik prachtig. Tussen de bedrijvigheid door een bakkie koffie en een lekkere lunch, heel gezellig  Mocht je dit eens ook eens willen proberen ze geeft regelmatig workshops.

 http://www.wollus.nl/
De achterkant bestaat uit verschillende dunne lagen wol, je kunt zelf de kleur kiezen en er zelfs allerlei patronen in verwerken. Op haar site staan hele mooie creaties.
Bij vertrek kreeg ik een doosje eitjes mee. Zoals het systeem werkt, de eitjes gedeeld met liefste zwager en een vriendin die pas een kindje kreeg.

k Was blij dat ik hier al geld voor had gereserveerd in december , anders had het niet binnen ons project gepast. :)

Fijne zondag, liefs grandma
                             
                                   

3 opmerkingen:

 1. Wow, dat ziet er mooi uit zeg!
  Kun je dat met allerlei vachten doen, of alleen met specifieke soorten?
  Wat heb je nu vervilt? Schaap? Geit? Ik kan er zo even geen chocola van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. T Is de vacht van een schaap. Sommige vachten zijn meer geschikt om te vilten anderen meer geschikt om te spinnen. Deze wol zou kriebelen als je er wol van zou spinnen. De wol van een shetland schaap ( k wist niet dat die ook bestonden :)) is dan weer heel zacht en doet het prima als spinwol.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen