zondag 30 november 2014

zelf- maken- weekend

Door de drukte van de laatste tijd is het zelf maken er een beetje bij in geschoten. Dit weekend maakte ik een inhaalslag

Zo staan er weer 4 flessen wasmiddel met lavendelgeur bij de wasmachine. De pot is gevuld met onze favoriete noten en pitten muesli . Ontbijtkoek staat af te koelen en de broodbakmachine kneed op dit moment deeg voor 2 broden, die ga ik zo afbakken in de oven. He he ik ben er weer.

www plaatje


De tuin is nu winterklaar, gisteren maaide grandpa het gras uh blad en veegden we de paden en de oprit, alles lijkt nu weer netjes. A.s vrijdag komt jongste dochter me nog even helpen met de buitenboel dat is dan de laatste keer dit jaar.
Nu nog flink aan de slag met sokken breien pompompom, lekker he, zo'n winters weekend.

ik  ga weer aan de slag, liefs grandma


9 opmerkingen:

 1. Zo, goed bezig zeg! Heerlijk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sokken breien is zo'n heerlijk en leuk werk , ik heb er ook altijd wel een paar op de naalden staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat moet een prettig gevoel zijn,je nieuwe voorraad

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk ik vind het ook fantastisch dit weer. Heb je het ontbijtkoekrecept al eens gedeeld? Anders graag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een recept van Rineke Dijkema, had het linkje al eens gedeeld
   http://www.rinekedijkinga.nl/recepten/rogge-ontbijtkoek.html , ik heb um al 4 keer gemaakt. In dit recept staat 100 ml water , ik gebruik meestal een beetje meer, zo- om- en- nabij de 200 ml.

   Verwijderen
 5. Heerlijk he, om weer tijd en ruimte te vinden om zelf dingen te maken! Hoe voeg jij de lavendelgeur toe aan je wasmiddel, in de vorm van olie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kringloop had een partijtje olijfzeep met verschillende geuren. Ik kocht een naturel en eentje met lavendel, die laatste gebruik voor wasmiddel. Om de geur iets 'sprankelender' te maken gebruik ik inderdaad een paar druppeltjes olie , die doe ik dan rechtstreeks in het wasbolletje met wasmiddel

   Verwijderen