woensdag 18 november 2020

€ 1,50 dag bij Lidl

Vandaag hadden we weer een € 1,50 dag, deze keer haalde ik de boodschappen bij Lidl.

Naast de boodschappen hadden we ook weer een aantal "gratis" producten. Van het land in de buurt hadden ze vorige week de late aardappelen gerooid, ik vond er zeker 1 kilo aardappelen, verder had ik nog een klein kuipje roomboter van een etentje in de vakantie, een klein potje jam en twee appels die we laatst van grandpa's kameraad hadden gekregen.  De voorraad suikerzakjes en koffiemelk cupjes is behoorlijk geslonken, ik gebruikte vandaag de laatste koffiemelk en er zijn nog maar 3 suikerzakjes over na deze dag.
Zoals je op het lijstje ziet was het totaal iets over het budget. Ze hadden kaas-gevalletjes in de aanbieding 2 voor 1.00 euro, bij de kassa kwam ik erachter dat ik het verkeerde kaas-geval had gekocht, kaasschnitsels i.p.v. kaasschelpjes, tja nou ja . Een aardige medewerker ging nog even voor me kijken maar helaas, desbetreffende kaasschelpen waren uitverkocht...zucht. Ik nam dus toch de schnitzels mee en gebruikte er maar eentje van voor de  €1,50 dag, op die manier had ik net genoeg geld over om twee eitjes bij de groenteboer te kopen. 

1 kilo aardappelen

750 gram spruitjes

0,5 liter yoghurt

de kaasschnitzels

2 eitjes

een half brood

2 appels

roomboter

jam


Voor het ontbijt maakte ik wentelteefjes. In een kommetjes klutste ik één eitje, drie cupjes koffiemelk met een beetje water en deed er wat kaneel door, doopte daar de broodjes in en bakte die in een klein beetje roomboter in de koekenpan. Op het bord strooiden we er wat suiker en extra kaneel over. Met een kommetje yoghurt en elk een halve appel erbij,  hadden we een deftig ontbijtje :)
Voor de lunch bakte ik het tweede eitje ( je weet  het , beetje koffiemelk, beetje water ) zout en peper. Ook aten we elk een boterham met de jam.Tot slot het avondeten. 


Aardappelpuree met spruitjes en de kaasschnitzel, we hadden een bord vol!


beetje sneu dat halve kaas-geval 😊


Straks eten we nog wat yoghurt en elk een halve appel.


Er was veel keus bij Lidl, ik had ook voor stamppot wortelen kunnen kiezen, een bruine bonensoep maaltijdpakket had 50 % korting , een pot of blik groenten is ook niet duur bij Lidl. 


t was goed te doen.


liefs grandma.

4 opmerkingen:

  1. Ik was vanmorgen al om 7 uur bij de Lidl voor de verspil-me-niet bakken. Ik kocht 2 keer luxe ham, rosbief, soepgroente een zak afbakcroissants en een meergranenbrood. Alles voor 25 cent per stuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er goed uit allemaal. Ik ben onder de indruk van hoe goedkoop je uit kunt zijn en toch zo goed eten.

    BeantwoordenVerwijderen