zondag 7 maart 2021

even bijpraten

Zo even bijpraten vandaag. De kachel staat aan, kopje thee erbij en wat is het gezellig dat jullie even komen lezen.


De weken vliegen om. Vorig weekend kwam kleindochter Nora uit Zutphen logeren, ze is precies haar moeder toen die klein was, de hele dag kletsen en in voor elke grap die je kunt bedenken. We gingen naar een speelgelegenheid in de buurt, knutselden en wandelden. 

Op zaterdag namen we afscheid van onze buurtsuper, de eigenaren gingen met pensioen en er was niemand die de winkel kon/wilde overnemen. Met de sluiting van de buurtsuper gaat er haast een stukje cultuur verloren. Ik ben eerlijk, we kwamen er alleen voor kleine boodschappen en sinds vorig jaar kochten we daar regelmatig brood ( meestal bak ik zelf maar het is heel handig om wat extra in de vriezer te hebben ) De buurtbewoners kwamen, coronaproof, massaal afscheid nemen, je zou er melancholiek van worden...


Afgelopen week was ik bij mijn vriendin die pas verhuisd is, we staan altijd samen op de marktjes van Camping Het Buitenland . We hopen dat dit jaar weer mee te doen en zijn vol ideeën en plannen. Haar moeder en mijn schoondochter willen dit jaar ook graag meedoen. Misschien dat de fairs dit jaar wel doorgaan en ooooh de imkermarkt ook zoiets leuks :)


Ik merk dat veel mensen, in mijn omgeving althans, vol creatieve ideeën zitten , we willen aan de slag, mooie dingen maken en deze verkopen, misschien toch een officieel webshopje opzetten, zoveel plannen dat ik er haast niet van kan slapen hahaha


Gisteren heb ik nog wat oude bijenraat omgesmolten, voor kaarsjes en bijenwasdoeken. De bijen doen het nog steeds goed, één volkje is echt klein die zal ik deze week verenigen met een ander volk, op die manier hebben we drie volle kasten om het seizoen mee te starten. Ik hoop eind van de zomer zes bijenvolken te hebben. Uiteindelijk zijn acht kasten mijn doel, we zullen het beleven.


druk druk druk :)


Gisteren haalde ik weer een voorraad broodmeel, de eigenaresse ( een ex collega van laaaag geleden)  maakte me attent op hun roggebroodmeel, ze liet me een broodje zien en dat zag er heerlijk uit. Natuurlijk nam ik een zakje mix mee, er staat op dit moment een broodje in de oven.

Super makkelijk om te maken trouwens, 

500 gr roggebroodmix
350 ml kokend water
optioneel 100 gram rozijnen

door elkaar mixen en dan een uur bakken op 130 graden.  

Als het broodje klaar is zal ik een foto bijvoegen :)


Gelukt ! Heerlijk !
voor nu, nog een fijne zondagmiddag en tot later

liefs grandma.
4 opmerkingen:

  1. Oh Bijen .Bijzonder. Weet je hoe ik aan "oude raten " kom om boen was van te maken ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ik heb weer genoten van mijn "theevisite" bij jou.
    Ja, wat vliegt zo'n week voorbij hè.
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen