donderdag 25 februari 2021

Van kindjes en kippen, bijen en een wel zeer vreemde hond

Afgelopen week stond bol van de activiteiten, kinderen en kleinkinderen kwamen logeren, ik moest nog een aantal nachten werken en ooooh wat wás en ís het heerlijk weer !! 


De nieuwe kippetjes zijn een groot succes, ze leggen helaas nog geen eitjes maar ze zijn zo lief en haast knuffelig. Ik probeer het tamste kipje aan te wennen dat ze op mijn schouder blijft zitten als ik door de tuin loop, ik vind dat lollig :) Afgelopen weekend waren de kleinkinderen dan bezoek. Kleinzoon Mart is gewoonweg idolaat van de kippen en ja hoor, hij had het op een gegeven moment voor elkaar met het kip-op-je-schouder-idee...


zo zoet dit


Alle bijenvolken hebben de winter overleeft, er wordt druk gevlogen. De bijen brengen al veel stuifmeel binnen, hoe blij kan een mens zijn. Een nieuw bijenjaar is begonnen. Ik ben bezig met het omwisselen van de bodems van de bijenkasten. Op de bodem liggen, na een lange winter, vaak dode bijen en andere ongerechtigheid, dat kan gaan schimmelen. Een bijenvolk knapt echt op van een schone bodem.Vandaag ben ik ook begonnen met het opnieuw schilderen van de broed-en honingkamers dan zien de kasten er ook nog eens netjes uit.


kijk ze vliegen

fris in de verf

Ik had mijn potje verf op de grond staan en ging even naar binnen om iets te halen. Had Boja de hond bedacht dat ze de verf wel even kon proeven...blauwe tong, de sukkel... ze heeft zich een kwartier om de bek gelikt 😂 

Na het verf avontuur trof ik haar op het terras aan waar ze warempel graantjes van de kippen zat te eten, dat beest is lang niet goed hoor. Wel erg lief, dat zeker.


Zo nu ga ik de kachel aanmaken, het wordt fris in huis. 


tot snel, liefs grandma.


 


2 opmerkingen: