zondag 7 februari 2021

Winterse dag en een weekmenu

Ooh wat is het koud,  guur en mooi vandaag. De wind joelt om het huis en tegen de de muurtjes en bij sommige bosjes liggen heuse sneeuwduinen, nu valt het hier nog mee, bij de kinderen in Ermelo en Zutphen ligt veel meer sneeuw dan hier. Toch zijn de wegen hier moeilijk begaanbaar, we lieten vanochtend de hond uit en konden gewoon over de grote weg wandelen, geen mens waagt zich op straat.

De hond vindt sneeuw fantastisch, ze bijt erin en steekt haar neus in elke sneeuwhoop die ze tegenkomt. Twee van onze katten zijn nu liever in huis, ik heb zowaar een kattenbak binnen gezet. Katertje Tuk wil nooit naar binnen, heeeeel af en toe komt hij eens een paar uur binnen, om ons te vereren met zijn gezelschap. Zelfs in deze kou blijft hij liever buiten, hij slaapt onder een overkapping, op een stropakje of juist in een holletje onder het stro, we laten hem maar, t ventje heeft een hele dikke vacht, hij lijkt wel een beertje.





Onze kippen kregen wat extra stro, zo blijven ze lekker warm én het houdt ze bezig want in het stro zitten her en der nog graantjes. De meidies blijven binnen, ze zijn doodsbenauwd voor sneeuw. 



Binnen is het warm en gezellig, de verwarming staat een beetje aan en de kachel brandt. Op de kachel staat een pan pompoensoep. In de keuken staat de broodbakmachine aan, het ruikt heerlijk in huis.


Heel gek, er zaten geen pitten in deze pompoen uit eigen tuin
.

 Straks trotseren we de kou nog een keer omdat het daarna zo fijn thuiskomen is :)


Weekmenu, 


vrijdag aten we een gevulde avocado, naar een recept van Sonja Bakker.

Lepel een avocado leeg, meng de inhoud met een gekookt eitje, een lepel mayonaise en een beetje yoghurt, wat fijn gesneden lente uitje, peper, zout, knoflook poeder. Vul de lege avocado met het mengsel garneer met een eitje, lekker hoor.




zaterdag aten we bij dochter en schoonzoon, ze zitten midden in een verhuizing.

zondag ( vandaag ) eten we weer een gevulde avocado, een kom pompoensoep en vers warm brood

maandag, roerbakgroente met rijst, corn stukjes en pindasaus.

dinsdag, stamppot boerenkool met worst.

woensdag, aardappelen, broccoli, nep vlees

donderdag, curry met rijst

vrijdag, boodschappendag 



liefs grandma.





5 opmerkingen:

  1. Ondanks dat ik naar de lente verlang is dit ook wel gezellig hè. Met het kacheltje aan en opgekrulde katten :) ik heb ook schoon kattengrid in de kattenbak gedaan. Maar ben benieuwd of ze het gebruiken. Meestal gaan ze hier toch door weer en wind snel even naar buiten. Overigens wel met opgetrokken neus en ergernis :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 😊die katten. Snel buiten poepen en gauw weer naar binnen.

      Verwijderen
  2. Wat grappig,dat zoveel honden sneeuw leuk vinden. Eén van de vorige honden trok de slee van de buurkinderen. Dat was feest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 'De wind joelt om het huis,' dat heb je mooi gezegd! Zo was het inderdaad. Ik vind het ook meteen een mooie titel voor een streekroman.

    BeantwoordenVerwijderen