maandag 26 februari 2024

Logeer marathon, bruiloft en back to basic

 Zo ik ben er weer hoor! We hebben een zeer drukke tijd achter de rug, druk maar gezellig!

We vierden 10 februari de verjaardag van jongste dochter, de 13e was ik zelf jarig, dochter werd  32 en deze oma 61! lieve help! 

Na de verjaardagen begon de logeermarathon, kleine Mingus kwam als eerste logeren. Ik haalde hem 14 februari op en de 15e werd hij weer opgehaald.

 

Vrijdags kwamen de kleinkinderen van het dorp, op zaterdag gingen we de hele dag naar het zwembad, heerlijk, ze gaan dan zo lekker hun gang! Deze jongelui gingen zaterdags in de avond weer naar huis. De volgende dag, zondag, reden we naar Ikea Zwolle, aten daar een hapje en namen de jongens uit Ermelo mee naar huis, op maandag gingen we wederom naar het zwembad, helemaal leuk. Dinsdagochtend namen we ze mee naar de dierentuin, ach die knapen moeten echt hun energie kwijt, hollen maar jongens, spelen, ravotten, in de achtbaan en veel dieren kijken. Na de dierentuin was het tijd om ze naar huis te brengen, onderweg gingen we bij zaadhandel van der Wal in Hoogeveen aan. De jongens vinden tuintjes, zaden ed super leuk. 

Woensdag was alweer Mingusoppasdag. 

Donderdag was de kers op de taart van de afgelopen tijd! Onze jongste dochter is die dag getrouwd! Ze hielden het eenvoudig, het grote feest komt nog. Ze hadden een zeer bescheiden plechtigheid op het stadhuis, daarna gingen we naar hun huis voor champagne. Daar deden ze ook  hun geloftes aan elkaar in het bijzijn van de ouders. Dat was een heel speciaal en intiem moment, heel ontroerend.

Mingus ging daarna bij een vriendje spelen en eten, en alle ouders en het bruidspaar gingen uit eten. het was een mooie dag 💖

Afgelopen vrijdag waren we weer vroeg uit de veren, de boterhammen gesmeerd, lekkers en drinken, handdoeken en zwemspul in de tas en op naar, jawel, Ikea om de kleinkinderen uit Zutpen te halen. We dronken koffie en aten er wat lekkers bij, hup kindjes in de auto en op naar het noorden. Zwemmen maar jongens! Gisteren gingen we ook met deze jongelui naar de dierentuin, altijd een feestje. We aten gisteravond bij Ikea, namen afscheid en reden toen allenig weer naar huis. De stilte in huis was oorverdovend zo zonder kinderstemmetjes...

Vandaag ruimden we de boel op, draaiden wasjes en deden rustig aan. Tja....ook weer lekker.

We gaven natuurlijk lekker veel geld uit de afgelopen tijd, helemaal prima natuurlijk, maar nu gaan we weer back to basic. 


Het weekmenu ziet er als volgt uit.


Vandaag, restje pasta met rode saus en broccoli

Maandag, rijst met sajoer boontjes, ei

Dinsdag, stamppot snijbonen met gehakt

Woensdag, mie met roerbak groenten.

Donderdag, aardpeer/bloemkoolschotel met room en geraspte kaas.

Vrijdag, stampot wortels/ui


6 opmerkingen:

 1. Wat een enorme dosis gezelligheid! En een trouwpartij, van harte gefeliciteerd voor het bruidspaar! Jullie weekmenu ziet er weer heerlijk uit, ieder gerecht zou bij ons ook op tafel kunnen staan (en sommige gerechten staan dat ook af en toe 😊). Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met alle jarigen en met het bruidspaar!
  Jullie hebben het erg leuk gehad als ik dat zo lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een boel gezelligheid en hé troost je, deze oma is 68😏

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel druk geweest maar gezellig! Nog gefeliciteerd met je verjaardag en huwelijk van je dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met alles :)
  Eten jullie vrijdag dan alleen stamppot of er ook nog wel iets van vlees/vega erbij?
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen