Afgelopen week plukten we alle appels van de hoge appelboom. We hadden een wasmand vol. Deze appels zijn in tegenstelling tot de appels van de kromme boom, echte bewaar appels. Ook van deze appels ging er een kistje vol in de kelder. De helft van de appels waren niet zo mooi, deze wachten om verwerkt tot appelmoes en appelvulling. Vannacht moet ik nog werken en dan kan ik er morgen mee aan de slag.
Vorige week raapten grandpa en ik een heleboel tamme kastanjes. Van deze kastanjes maakte ik een lekkere puree.
Eerst veegde ik de kastanjes schoon en maakte met een scherp mesje een kruis aan de bovekant van alle kastanjes. Daarna werden ze geroosterd in de oven, ongeveer 15 minuten op 180 graden.
![]() |
Daarna in de pan met twee, in kleine stukjes gesneden, aardappels. Even koken tot alles gaar is. Beetje melk, klont roomboter en dan pureren. Zout naar smaak.
Je krijgt dan een zachte puree met een nootachtige smaak. De puree ziet er wel ietwat vreugdeloos uit maar in combinatie met rode kool en een lekkere hachee heb je toch een mooie combi op je bord.
Fijn dat je dit zo duidelijk beschrijft, zo durf ik ze wel een keer te proberen!
BeantwoordenVerwijderenIk zit er net een rauw te eten, ook lekker!
BeantwoordenVerwijderenTegenwoordig doe ik ze in de airfryer als ik maar twee handjes heb bijv
BeantwoordenVerwijderenDoe je iets speciaals om kraaien uit je appelboom te houden? Wij hebben hele famikies die va. Augustus komen ontbijten, lunchen en dineren. Ze nemen overal een hapje van, of 10, er blijft geen appel over...
BeantwoordenVerwijderen