Vandaag haalden grandpa en ik heel veel boodschappen in huis. As donderdag ben ik jarig en we vieren het in het weekend, dat wordt een gezellige drukte! Vrijdag koop ik dan nog wat komkommers en tomaatjes enzo maar het houdbare spul hebben we in elk geval in huis. Vorige week kocht grandpa twaalf! pakken koffie deze waren in de aanbieding bij Lidl, echt afgelopen dagen hebben we goed ingeslagen ( lees geld uitgegeven) Evengoed hebben we nog veel voorraad. Op de planken en in de vriezer is voldoende om goed van te eten, los van de boodschappen die we vandaag haalden. Ik blijf ook gewoon inslaan, een mooie aanbieding laat ik niet lopen :)
Vandaag kocht ik ook weer een vers pakket. Zaterdag had ik een pakket voor mosterdsoep gekocht, vandaag kocht ik bij Lidl een pakket voor risotto, het leek me wel eens leuk om een ander recept voor risotto te proberen. Het leek me óók leuk om elke week een ander pakket te halen en hier te delen wat we ervan vinden. Zo'n pakket vind ik inspirerend, de recepten bewaar ik, op die manier kun je het zelf ook (na)maken. Zoon en schoondochter halen een aantal pakketten per week, heel handig als je een druk leven hebt, aldus de jongelui.
Okee, vandaag het risotto pakket dus.
werkwijze,
snij de courgette in dunne halve plakjes, snij de venkel door de midden en haal het hart eruit vervolgens snij je de venkel in hele dunnen plakjes. Snipper de ui, pers de knoflook, ris de blaadjes van de kruiden. Rasp de citroen en pers de citroen uit. Kook 1 liter water en los daar beide bouillonblokjes in op.
Doe wat olie in een pan met een dikke bodem en bak daar de courgette en venkel in. Als deze zacht zijn haal je ze uit de pan en zet ze apart in een schaaltje.
Doe opnieuw olie in dezelfde pan en bak de ui en knoflook, wanner deze glazig zijn doe je er de risotto rijst bij. Als de rijst lekker vettig is giet je er 250 ml bouillon bij, elke keer als de bouillon opgenomen is doe je er wat meer door tot alle bouillon op is.
Na een kwartiertje roeren doe je er de groenten, de kruiden en de citroenrasp bij.
Nog 20 minuten laten garen. Goed in de gaten houden dat de boel niet aanbrand, de massa wordt lekker dik, de rijst heerlijk zacht. Tot slot de geraspte kaas erover, ik had helaas geen oude kaas dus gebruikte ik wat ik in huis had ( ik meende dat het oude kaas was maar nee ) echt met oude kaas krijgt het gerecht meer pit.
Op deze manier heb ik ook diverse keren nieuwe recepten uitgeprobeerd. Maar mijn vader lust geen paddenstoelen en warme kaas. Daarnaast is het toch echt een aardappelen, groente en vlees man.
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijke inspiratie!!
BeantwoordenVerwijderenAl zovast een fijne verjaardag toegewenst.
BeantwoordenVerwijderenAl zovast een fijne verjaardag toegewenst.
BeantwoordenVerwijderen