maandag 18 november 2013

verleiding :)

Ik ben bijzonder gauw in de verleiding, laat me ook snel verleiden. Nee, niet het verleiden van het man/vrouw gebeuren :) maar om iets aan te schaffen of juist af te schaffen. Had iemand vroeger een duidelijke mening en wist hij of zij dit goed te onderbouwen, dan kwam ik al in de verleiding om ook die mening aan te nemen, dat heb ik al afgeleerd. Vandaag de dag zeg in zo'n geval " ik begrijp precies wat je bedoeld en het klinkt aannemelijk maar ik ben het er toch niet mee eens".  Maar goed.

Gisteren kwam liefste zus hier logeren. Vandaag togen we naar de stad om te shoppen. Ik had me voor genomen niets anders te kopen dan DE NODIGE DINGEN . Warempel alles in mijn lievelingswinkel afgeprijsd met veeel korting, ik heb me ingehouden onder het motto, er hangt nog van alles in de kast, dus nee niet doen, niet nodig. Liefste zus kocht het een en ander mooi, leuk, handig en o zo nodig.....voor HAAR. zucht.
In de supermarkt lagen verrukkelijke zaken me glimlachend aan te kijken , maar ik heb ze genegeerd. Mooie laarzen oeioei lonkten me met hun mooie kleuren en vormen... diepe zucht. Bij een andere winkel stonden prachtige manden die zo mooi in mijn nieuwe stellingkast in de kelder zouden staan. Handig hoor en bijna zaten ze in mijn karretje , maar nee, de aardappelen, appels en uien kunnen ook prima bewaard worden in een oud kistje van de groenteboer  ....zeer diepe zucht.

Dus, afgelopen dagen veel dingen gezien en toch niet gekocht. Ha, dicht bij mezelf gebleven.

Als beloning mezelf compleet uitgeleefd bij de groenteboer , ja want dat had ik wel nodig . Daarnaast  een fles dure brandewijn gekocht voor de sinasappel-koffiebonen likeur, ook nodig.
Die brandewijn vervolgens ook onbeschaamd uitgeprobeerd , want dát had ik heel erg nodig na zoveel verleiding.

                                               wwwplaatje

liefs grandma

6 opmerkingen:

 1. Dat wordt geen sinasappellikeur ;) of is er nog iets over?
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja er was nog wat over, de sinaasappel staat net onder.

   Verwijderen
 2. Ik ben trots op je ;)
  Je had je nu vermoedelijk toch schuldig gevoeld, en over een week al niet meer geweten wat je gekocht had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap gedaan hoor Grandma!
  Het is altijd moeilijk balansen tussen dat wat je zou willen en dat wat je daadwerkelijk nodig hebt, dus wat zul je trots zijn dat je je zo goed hebt weten in te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed! ik heb zo'n gevoel vooral in een kringloopwinkel. Alles is zo goedkoop daar.

  BeantwoordenVerwijderen