zondag 26 oktober 2014

lazy sunday

Heerlijk rustig, een zondag waarop niets hoeft. Vanmorgen uitgeslapen en dat was extra verwennerij door het uurtje verschil. We aten een lekker ontbijtje, geroosterd broodje, sapje en een eitje van t erf . De kippen leggen al iets minder maar nog steeds 1 a 2 eitjes per dag en dat is genoeg voor de ouwelui. Vanmiddag een eind gewandeld, het is zo zacht buiten.

Gisteren kwam onze "tuinman" om een stuk gras te frezen. Volgend jaar een grotere moestuin, ik kan me er al helemaal op verheugen. Nu ligt het nieuwe stukje land er zwart bij maar daar gaat aankomende weken verandering in komen. We zetten de nieuwe bedden uit, bedekken die met karton , daarop paardenmest van de-buurman-van-de-overkant en daar bovenop een laag compost. Het hele pakket dekken we  af met stro. Volgend jaar mei hebben we dan, als het goed, een goede start-aarde. Ik ben zeer benieuwd.
Aan weerszijden van het pad hebben we dan de moestuin. Er komt een hekje en een heggetje voorlangs.


Dit tuinseizoen is nog niet afgelopen maar de plannetjes voor volgend jaar staan al op papier :)

geniet nog even van t weekend, liefs grandma


3 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk vooruitzicht, zo'n enorme lap extra grond voor je moestuin! Ik zou willen dat ik zo'n stuk had, in de zon!
  Dag Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, heerlijk idd, zo veel ruimte voor lekkere groente!
  Ik ben wel benieuwd waar het karton voor dient. De mest en compost kan ik begrijpen, en het stro zal voor extra humus zorgen, maar waarom doe je er karton tussen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het karton zorgt voor een "onkruidbarrière " daarna voor extra humus. je zou deze methode ook zo op het gras kunnen toepassen, schijnt te werken. Wij heen echter voor frezen gekozen om de grond flink los te maken.

   Verwijderen