zaterdag 18 oktober 2014

Herfst karweitjes.

Deze weken zijn we bezig met herfst karweitjes. Grandpa is druk met zagen en kloven van overjarig hout. Hout kun je beter verwerken als het nog jong is, helaas hadden we vlak na het omzagen van de bomen niet alle tijd die we nodig hadden.. Er was het een en ander blijven liggen. Maakt ook niet uit, het meeste hout ligt nu in het houthok. Al  met al hebben we genoeg hout om drie winters te stoken. Dat is een geruststellende gedachte. We maaien het gras, snoeien hier en daar wat, we moeten nog voorjaarsbolletjes poten onder de fruitbomen en een en ander  oogsten van de tuin.  Begin volgende week zaai ik nog wat veldsla in de koude bak, dan hebben we nog wat frisgroen in het late najaar naast de robuuste wintergroente als prei en boerenkool :) Straks moeten de dakgoten bladvrij gemaakt worden, het terras en de paden nog eens onkruidvrij, de oudste kippen en twee konijnen moeten ook nog geslacht. Wat voedsel betreft kan er nog wel wat ingemaakt worden. Volgende week gaan we weer zuurkool maken en de allerallerlaatse appels verwerken, en dan zijn we winterklaar.

Vandaag eten we stampot meiraapjes, ik snij het blad ook mee dat kan prima, we eten er draadjes vlees bij. Morgen maak ik van het restje jus  wat paprika, prei, uitje en knoflook een lekkere pasta saus. Mooi makkelijk. Ik zit in mijn werkweekend en dan kook ik eenvoudig.

liefs grandma.

ps de bee-wraps zijn een groot succes, het werkt prima en ik krijg leuke reacties .


3 opmerkingen:

 1. Jullie zijn zo goed bezig met alles vind ik!
  Fijn dat de bee-wraps goed bevallen.

  Prettig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn altijd genoeg dingen te doen buiten , maar het is ook een voldaan gevoel als alles klaar is en je je kachelhout zo kan pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk eigen hout stoken. Stiekem ben ik daar wel jaloers op.

  BeantwoordenVerwijderen