woensdag 8 oktober 2014

weg met de grijze container

Overal kom ik het tegen,een hot item in de maatschappij. Afval minderen, afval vrij, zuinigaan had het er vanochtend ook al over. Het grappige is dat als je ergens veel mee bezig bent ( niet alleen het afval-gebeuren maar onwillekeurig iets wat je op dat moment erg boeit)  je van alle kanten informatie krijgt over dat specifieke onderwerp. Voor mij het bewijs dat het waarschijnlijk de bedoeling is om daar mee bezig te zijn.

Grandpa attendeerde op een experiment van Rova http://www.100-100-100.nl/. Helaas moet je dan wel wonen in een gemeente wonen waar Rova actief is. Dat is in onze gemeente niet het geval. Natuurlijk kunnen we op eigen houtje meedoen, lijkt me een pracht uitdaging.

Deze link heeft vrijwel elke zelfvoorziener/ consuminderaar op zijn blog staan, altijd leuk om weer te bekijken. zero waste

Nog een bakkie koffie en dan ga ik een hele berg appels verwerken. Appelmoes, appelvulling en appelchutney verpakt in een milieu-vriendelijk glazen weckpotje :)

liefs grandma.


4 opmerkingen:

 1. Het boek 'No impact man' kan ik je aanbevelen.Hij vertelt van zijn avontuur om minder afval te produceren...erg grappig geschreven, erg leerzaam ook. Hij heeft geloof ik ook een website. Ik heb een tijdje mijn afval gewogen voor ik het wegdeed, en zat rond de 250 gram per week als ik goed mijn best doe. Het meest helpt om geen afval of verpakkingen in huis te halen. Daar let ik goed op, dat helpt. Het scheelt natuurlijk al enorm als je regelmatig weckt en zelf wasmiddel,zeep en verzorgingsproducten als deo en tandpasta maakt.

  Ow, van appelschillen kan je ook lekkere dingen maken he. Denk aan appelazijn of laten drogen en als appelstukjes door de yoghurt doen.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb alle you tube filmpjes van de No inpact man gezien, geweldig. Ik zal eens zien of ik het boek tweede hands kan krijgen :)
   Heb je maar 250 gram afval per week? Jeee dat is goed zeg !
   Appelazijn staat ook op het lijstje 'Appelverwerking" vandaag , vergeten erbij te zetten. Ah lekker allemaal he.

   Verwijderen
 2. Succes met alle appels dan. Lekker hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig!! Klopt helemaal door het afval minderen ben ik ook puurdere producten gaan eten en blijken veel recepten helemaal niet moeilijk te zijn. Zonder pakjes etc. Shampoo en deo heb ik nu van lush zonder verpakking en werkt perfect! Bijenwas doeken voor de kaas zijn ook super fijn. Ga zo door, blijf je graag lezen en ook tips etc. Groetjes susan

  BeantwoordenVerwijderen