zaterdag 15 november 2014

aanrommelen
Buiten is het weliswaar miezerig maar ook zacht en het ruikt zo lekker naar vochtige aarde, dor blad en een vage geur van paddestoelen. Ik geniet van dit weer. grandpa en ik hebben vanmiddag flink wat blad geharkt, dat blijft maar doorgaan he ;) allemaal toekomstig compost. De beesten kregen schone hokken en een kippen kregen een armvol blad in hun buitenren dan hebben ze wat te scharrelen.
De avonden zijn lekker lang, tijd genoeg om te lezen, een filmpje te kijken of gewoon wat aan te rommelen oftewel lekker te niksen. Kachel aan, poezen op schoot , wat een heerlijkheid.

Donderdagavond gingen vriendin en ik naar een lezing van Rineke Dijkinga in Valthermond. De lezing ging , hoe kan het ook anders, over ons eten. Bijzonder interessant . Ik kocht een door haar geschreven boek "Weten van (h)eerlijk eten". k Bezocht haar website en maakte een van haar recepten, Ontbijtkoek, hier vind je het recept.Rogge-ontbijtkoek
plaatje van de site

geniet van je weekend, liefs grandma


7 opmerkingen:

 1. Hier ook veel blad en hop in de compostton en een berg voor de egels....Lekker ziet je baksel eruit, mjam
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb al een aantal recepten uit haar boek gemaakt. Echt lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ken Haar en haar boek niet maar de koek ziet er lekker uit.
  Ik ga eens even kijken naar het recept..

  Jullie ook lekker genieten samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er heerlijk uit , deze tijd is heerlijk vooral om dan een breiwerk op de pennen te hebben staan . S' avonds bij het journaal kijken vind ik dat heerlijk en lezen nog even voor het slapen .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bladeren, overal zie je ze liggen behalve in onze tuin :) Wij hebben immers geen bomen helaas. Stiekem maar goed ook anders had ik geen tuintje meer over ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmmmmm, sjips ik heb geen roggemeel wij gaa ndoor het leven zonder suiker dus ik moet weer es wat verzinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mmmm dat ziet er niet verkeerd uit. Komt in het mapje dat wil ik een keer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen