donderdag 7 januari 2016

luxe ontbijtje in een sobere maand en een dochter op alle dag

Vanmorgen besloot ik om bananenpannenkoekjes te bakken voor t ontbijt. Ik had ze al eens voorbij zien komen op blogjes en zelfs mijn schoonzusje had me al attent gemaakt op deze heerlijkheid.

Zo eenvoudig.

Je hebt nodig voor twee personen

1 banaan
2 eitjes
beetje kaneel
olie of boter

Prak de banaan fijn ( hoe rijper de banaan hoe beter) . Kluts er vervolgens twee eitjes door en bak, in wat olie, zes kleine pannenkoekjes . Beetje kaneel er over , lepeltje jam erbij , feestje op je bord. De eitjes zijn van de kipjes, de jam zelfgemaakt van bramen en vlierbessen . Kost me bijna niets.

Ik was te laat voor een foto, t was op voor ik er erg in had :)


Afbeeldingsresultaat voor banaan ei pannenkoekjes
je kan het natuurlijk zo lekker maken als je wil, plaatje van  annemijn.com
 Het recept kun je aanpassen, handjevol havermout door het beslagje, bosbessen erdoor enz. Ik had de sobere versie zeg maar:)    

Dochter uit Zutphen loopt- op -alle -dag, zoals ze het zo mooi zeggen. Af en toe flinke harde buiken, oh t is weer zo spannend!!  We bellen elkaar een paar keer per dag, zo gaat dat als je niet dicht bij elkaar woont.

liefs grandma.

                            

6 opmerkingen:

 1. Lijkt me een heerlijk ontbijtje en ja, wat spannend een nieuw kleinkind. Dat gaat bij mij nog jaaaaren duren:-) Ik wens jullie dat alles goed gaat!
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend oma! Sterkte met het wachten, daar zijn wij oma's niet zo goed in. We willen het maar graag achter de rug tenminste ik wel. We horen het hè? Fijne dag, groetjes Thea.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm nog meer ideeen voor bananen er liggen hier een paar te versuffen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannende tijd nu!
  Klinkt lekker, die pannenkoekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Krijg spontaan trek in de pannenkoekjes. Kan me ook heel goed voorstellen dat het een spannende tijd is met die zwangere dames. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker, wij aten ze ook van de week als lunch. Ideaal.

  BeantwoordenVerwijderen