vrijdag 15 januari 2016

Sobere maand met een missie 3

Daar gaan we weer.

Boodschappen voor week 3

Dit keer heb ik 60 euro gepind om te besteden. Normaal gesproken pinnen we ook tussen de 50 en 60 euro. Ik heb besloten om de laatste twee weken 60 euro voor de boodschappen te reserveren.
Ik doe mijn normale bio-boodschappen, zou ik mijn aankopen bij een normale supermarkt kopen dan was ik veel goedkoper uit geweest, keuzes keuzes :)

natuurwinkel

karnemelk
slagroom ( in glazen pot )

4.00

broodkraam

3 desembroden
2 pistoletbroodjes

6.00

bio-kraam

10 sinaasappels
8 kiwi's
tros bananen
knolselderij
handjevol champignons
2 stronkjes witlof
2 puntpaprika

15,90

kaasboer

pond jonge kaas
2 bakjes magere kwark

9.10

Totaal 35 euro

Missiepot  73,30 !

Het weekmenu ziet zo uit;

Vrijdag

pistolet met een zelfgemaakte visburger ( zie recept), voorraad
pompoensoep met een beetje room, voorraad

Zaterdag

witlofslalade ( met kaas, ui. appel, walnoten, stukjes sinaasappel)  en patatjes van de knolselderij

Zondag

gebakken aardappelen, rode bietjes en soort van kipfingers , voorraad

Maandag

Pasta met courgette/ prei a la crème/ pesto en een stukje vis, behalve de courgette en slagroom alles uit voorraad en moestuin.

Dinsdag

stamppot boerenkool met draadjesvlees, voorraad en moestuin

Woensdag

Lasagne met rode saus ( restje draadjesvlees, potje zelfgemaakte tomatensaus, preitje, paprika), voorraad en moestuin

Donderdag

restjes dag

Vrijdag

op naar week 4.

Misschien dat er nog wat verschuift want deze week moet het kleine kindje echt komen :) :)

Recept visburger

blikje tonijn op water
fijngesneden ui
handje meel
1 a 2 eitjes
kruiden, peper en zout

Laat de tonijn uitlekken. Prak de tonijn fijn en meng er de fijngesneden ui, peper, zout en het ei door. Is het deeg aan de natte kant dan doe je er een handjevol meel bij. De burger moet niet te droog worden. Je kan er eventueel ook groenten door doen, geraspte wortel bijvoorbeeld of  lekker veel verse kruiden. Een half uurtje laten staan, dan komt de smaak goed tot zijn recht. Bruin en knapperig bakken in een laagje olie.


geniet van het weekend, liefs grandma



7 opmerkingen:

  1. Weet je wat ik zo leuk vind aan jouw uitdaging? Dat je laat zien dat biologisch eten niet duur hoeft te zijn. En er staan allemaal lekkere dingen op je menu. En dat voor maar €60 in de maand.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In de week lieverdje in de week :)

      Verwijderen
    2. Volgens mij is het €60 per week! Nog niet veel.
      Riet Z.

      Verwijderen
    3. Ach ja, per week, dat wist ik wel :-). ik zeg het een en bedoel het andere :-)

      Verwijderen
  2. Lekker weer hoor!! Ook wij gaan morgen weer voor de weekboodschappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk menu Grandma.
    Vraagje: je knolselder papatjes: hoe maak je die? Kook je ze eerst voor en bak je ze in olie of in de oven?
    Succes deze week en super hoe gevuld die missie-pot inmiddels is!

    BeantwoordenVerwijderen