Daar gaan we weer.
Boodschappen voor week 3
Dit keer heb ik 60 euro gepind om te besteden. Normaal gesproken pinnen we ook tussen de 50 en 60 euro. Ik heb besloten om de laatste twee weken 60 euro voor de boodschappen te reserveren.
Ik doe mijn normale bio-boodschappen, zou ik mijn aankopen bij een normale supermarkt kopen dan was ik veel goedkoper uit geweest, keuzes keuzes :)
natuurwinkel
karnemelk
slagroom ( in glazen pot )
4.00
broodkraam
3 desembroden
2 pistoletbroodjes
6.00
bio-kraam
10 sinaasappels
8 kiwi's
tros bananen
knolselderij
handjevol champignons
2 stronkjes witlof
2 puntpaprika
15,90
kaasboer
pond jonge kaas
2 bakjes magere kwark
9.10
Totaal 35 euro
Missiepot 73,30 !
Het weekmenu ziet zo uit;
Vrijdag
pistolet met een zelfgemaakte visburger ( zie recept), voorraad
pompoensoep met een beetje room, voorraad
Zaterdag
witlofslalade ( met kaas, ui. appel, walnoten, stukjes sinaasappel) en patatjes van de knolselderij
Zondag
gebakken aardappelen, rode bietjes en soort van kipfingers , voorraad
Maandag
Pasta met courgette/ prei a la crème/ pesto en een stukje vis, behalve de courgette en slagroom alles uit voorraad en moestuin.
Dinsdag
stamppot boerenkool met draadjesvlees, voorraad en moestuin
Woensdag
Lasagne met rode saus ( restje draadjesvlees, potje zelfgemaakte tomatensaus, preitje, paprika), voorraad en moestuin
Donderdag
restjes dag
Vrijdag
op naar week 4.
Misschien dat er nog wat verschuift want deze week moet het kleine kindje echt komen :) :)
Recept visburger
blikje tonijn op water
fijngesneden ui
handje meel
1 a 2 eitjes
kruiden, peper en zout
Laat de tonijn uitlekken. Prak de tonijn fijn en meng er de fijngesneden ui, peper, zout en het ei door. Is het deeg aan de natte kant dan doe je er een handjevol meel bij. De burger moet niet te droog worden. Je kan er eventueel ook groenten door doen, geraspte wortel bijvoorbeeld of lekker veel verse kruiden. Een half uurtje laten staan, dan komt de smaak goed tot zijn recht. Bruin en knapperig bakken in een laagje olie.
geniet van het weekend, liefs grandma
Weet je wat ik zo leuk vind aan jouw uitdaging? Dat je laat zien dat biologisch eten niet duur hoeft te zijn. En er staan allemaal lekkere dingen op je menu. En dat voor maar €60 in de maand.
BeantwoordenVerwijderenIn de week lieverdje in de week :)
VerwijderenVolgens mij is het €60 per week! Nog niet veel.
VerwijderenRiet Z.
Ach ja, per week, dat wist ik wel :-). ik zeg het een en bedoel het andere :-)
VerwijderenLekker weer hoor!! Ook wij gaan morgen weer voor de weekboodschappen.
BeantwoordenVerwijderenLekker zeg!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk menu Grandma.
BeantwoordenVerwijderenVraagje: je knolselder papatjes: hoe maak je die? Kook je ze eerst voor en bak je ze in olie of in de oven?
Succes deze week en super hoe gevuld die missie-pot inmiddels is!