donderdag 14 januari 2016

Berkey waterfilter systeem

Als groot Tiny House fan heb ik volgens mij alle  filmpjes over dit onderwerp gezien :). Regelmatig zie je dan zo'n mooi roestvrijstalen waterreservoir op het aanrechtje staan. Een Berkey watersysteem. Dit systeem zuivert water van allerlei ongerechtigheid, virussen , bacteriën, enz. Je kan dus gewoon regenwater drinken. Ik vind dat geweldig. De aanschafprijs is fors maar goed je hoeft dan ook niet aangesloten te zijn op het waterleidingnet, de kosten krijg je er dus wel uit. De filters gaan een aantal jaren mee.

Ik heb er aan zitten denken eentje te kopen. Ik zou de aankoop verantwoorden door hem in de pipowagen te plaatsen. Mooi excuus, toch. Dan hebben we er alvast eentje voor als de nood aan de man komt (stiekem ben ik een prepper) óf voor als we ooit klein gaan wonen, ach zoete dromen.


https://www.allprepare.com/big-berkey-waterfilter

Weer iets voor op mijn verlanglijstje :)

liefs grandma.


2 opmerkingen:

 1. Ik heb net even op je link gekeken. Ik wil niet pessimistisch zijn maar zoals ik het lees staat er "De filters zijn goed voor 3.785 liter water of voor 1 jaar". Dus na een jaar weer nieuwe filters en ik denk dat het dan toch vrij duur water wordt voor alleen koken en drinken. Maar misschien zie ik het fout. Ik kende het niet en jij kijkt er al langer naar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hallo stapper :)
   de filters waar jij het over hebt zijn de zgn PF-2 filters(fluoride en arsenicum) deze filters worden aanbevolen voor oa Spanje en Ierland. Deze filters gaan inderdaad meer een jaar mee.
   De gewone fiters kun je echter ook zelf reinigen en gaan veel langer mee. Zie linkje, daar staat ook een berekenings tabel tussen, een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van je watergebruik.

   http://www.berkeywaterfilterseurope.nl/help/veelgestelde-vragen-berkey-waterfilter-systemen

   http://www.berkeywaterfilterseurope.nl/berkey-producten/berkey-waterfilters/big-berkey-waterfilter

   liefs

   Verwijderen