maandag 27 maart 2023

een imker zonder bijen en het weekmenu

In februari hadden we een paar zonnige dagen en warempel er vlogen al bijen, ik was zo blij dat ze het nog deden! In september gingen we namelijk met drie volle kasten de winter in. In november was er alleen deze kast met dit volkje nog over. De andere twee kasten waren leeg, geen bij meer te bekennen. De kasten zaten bomvol honing er was zelfs nog een klein broednestje precies zoals het hoorde volgens de boekjes. Begin maart heb ik eens in de kast gekeken en tot mijn grote verdriet zag ik dat er wel ijverige bijtjes waren maar dat er geen broednestje was, geen broed is geen koninginnetje, ook dit laatste volkje is ten dode opgeschreven, ik ben een imker zonder bijen 😢 Zo jammer.

Ik had bedacht dat ik maar helemaal zou stoppen met de bijen maar grandpa stelde voor om in mei een paar volkjes te kopen en het nog één jaar te proberen, dus dat gaan we doen. Dit jaar geen honing van eigen erf dat is een ding dat zeker is. We kunnen ook rustig een week of twee weg zonder bezorgd te zijn over zwermende bijen e.d. dat is dan een voordeeltje....

We zullen zien, wordt vervolgt


Het weekmenu vanaf afgelopen vrijdag ( de week al haast weer om hihihi)


vrijdag aten we kliekjes

zaterdag aardappelkroketjes en salade met ei

zondag aten we bij liefste zus

maandag roerbak groente ( paprika, snijbonen, kikkererwten, ui ) sobanoedels en vegastukjes in pindasaus.

dinsdag, pasta met champignons, broccoli, room en geraspte kaas

woensdag, knolselderij-frietjes en witlofsalade

donderdag, gevulde zoete aardappel ( gepoft zoete aardappel met bonen, mais en paprika, getopt met een sausje van een of ander )

vrijdag, boodschappendag


De meeste ingrediënten komen uit de vriezer en van de voorraadplank. De knolselderij, witlof en champignons hebben we vers gekocht.


Vannacht moet ik weer aan het werk, werkblokje van 2 diensten , prima te doen. De rest van de week wil ik echt, ècht in de moestuin aan de slag. Ik hoop dat het lukt want schoonmoeder heeft een minne periode ik ben bang dat ze deze keer niet zo snel opknapt....


voor nu, fijne dag


liefs grandma.
2 opmerkingen:

  1. Ik las net,dat in Zeeland de bijenstand zo achteruit is gegaan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar zijn die volken gebleven denk je? Zijn die dan dood? Of hebben ze een ander plekje gezocht?

    BeantwoordenVerwijderen