zaterdag 11 maart 2023

fijne tijd

 Al twee weken niets geschreven, ik had het te druk met beleven, zeg maar!

Allereerst was daar het elven-weekend met kleinzoon Julian, vorige weekend. Ik haalde het ventje vrijdags om 12.00 uur op. We gingen eerst naar Aqua Zoo bij Leeuwarden, een gave dierentuin, eigenlijk moet ik dierenpark zeggen want al wandeld door een mooi aangelegd park kom je allerlei dieren tegen, afgewisseld met speeltuintjes, daar kun je je wel een middag vermaken. Dat laatste was niet Julian's bedoeling, hij wilde zo snel mogelijk naar de boomhut. Na twee uurtjes dierenpark zaten we dus weer in de auto op weg naar Het Kleine Paradijs ( we logeerden in de uilenspiegel ) in Easterein. Het was en is een prachtige plek ,we hebben genoten van de boomhut.





...en wat foto's van de hut.
lampenknopjes uitproberen








We speelden monopolie en schaak, fikten vuurtjes en roosterden marshmellows. We maakten een wandeling en aten alleen dat wat we lekker vonden :) Het was zo gezellig en kneuterig met het ventje!

Zaterdag hadden we rond 16.00 afgesproken bij de McDonalds in Drachten. We aten daar met zoon, schoondochter, kleindochter Madelynn en grandpa. Julian ging met zijn ouders mee naar huis en ik nam grandpa mee naar de boomhut, hadden we nog een nachtje met zn tweetjes. 

Eigenlijk bestond de hele week uit gezellige uitjes. Om te vieren dat 45 jaar verkering hadden gingen we  uit eten en aansluitend naar het theater naar een voorstelling van Hendrik Groen, ik houd van de boeken van Hendrik Groen, realistisch, aangrijpend en vol humor. Het toneelstuk was prachtig, gespeeld door jonge mensen die op het podium zomaar veranderden in oude mensen, zo bijzonder, 


Donderdags vierden we het feit dat schoonouders 70 jaar getrouwd waren, ze zijn allebei nogal zwakjes maar evengoed hebben ze er van genoten. Gewoon koffie met gebak, een rijsttafel bezorgd aan huis en  de kinderen met aanhang op bezoek, er was één kleinkind bij, zij doet erg veel in de zorg van schoonouders. Schoonmoeder had het bezoek van de burgermeester geweigerd, "niks gain hoge heren op bezuik, gain belang bie" :)

Ik vertelde aan Madelynn dat oud-opaenoma al 70 jaar getrouwd waren, waarop ze verbaasd reageerde "Wat zo lang?! Hebben ze nooit uitgemaakt?! " 😂

Na het bezoek aan schoonouders reden we snel naar huis, even een uurtje zitten, tas inpakken en naar het werk. Nog twee nachtjes werken en dan ben ik weer twee weken vrij, heerlijk.


Liefs grandma.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten