zondag 19 maart 2023

in de lappenmand en yoga in een yurt

Zaten we maandagmiddag nog lekker op een terrasje, maandagnacht werd ik me toch een potje ziek. Er heerste op het werk in één bepaald huisje een virus, de bewoners moesten bijna allemaal overgeven en waren wat koortsig, nou dat virusje is waarschijnlijk meegelift naar huis, ik was ook dinsdag nog onder de pannen, bah. Van al mijn plannen om deze week te gaan doen kwam niet veel terecht, helaas. 

We zijn nog steeds aan het klussen in huis. Na het achterhuis was de kelder aan de beurt, deze werd opgeruimd, vooraad nagekeken, gepoetst en geschrobt. Twee weken geleden haalde ik het behang in de hal van de muur, schuren , plamuren, schilderen en sauzen. Het duurde al met al dus langer dan ik had voorzien maar het is zover, morgen gaan we behangen , weer een ruimte in huis die netjes is. 

Ondertussen heb ik nog maar weinig in de moestuin gedaan, niet meer dan wat bedden zaai-en pootklaar gemaakt, het kan nog, het is nog maar half maart maar ik had al wat verder willen zijn. 

Sinds kort ga ik weer naar yoga, in een yurt warempel. Het is zo sfeervol en kneuterig en gezellig. Niet de power yoga wat ik altijd deed maar mindfull yoga, zo relaxed. In het midden van de yurt staat een houtkachel, deze verwarmd de ruimte optimaal. Na afloop drinken we een kopje thee en ga je weer helemaal zen naar huis. Hier kun je eens even kijken hoe zoiets eruit ziet.


Ooooh en gisteravond, de ironie...😂brandmelder gesmolten op de houtkachel...ahumHet weekmenu van vorige week kwam door de kotserietis geheel in het gedrang, er klopte niets meer van. 
Het nieuwe weekmenu ziet er als volgt uit ( vanaf afgelopen vrijdag )

vrijdag

gebakken aardappelen, zoet zure bietjes en gemengde sla met elk 2 eitjes

zaterdag

wittebonen in tomatensaus soep (verrijkt met ui en bleedselderij)  en een broodje gezond.

zondag

stamppot snijbonen/witte bonen en rabarber

maandag

pasta met roomsaus (tomaatjes, ui en room) en een  gemengde salade met neppe rundvleesstukjes

dinsdag

kapucijners met ui en appel, witlofsalade met ei

woensdag

hartige taart met paprika en prei

donderdag

roerbakboontjes met pittig rulgehakt en rijst.

vrijdag 

boodschappendag
liefs grandma

6 opmerkingen:

 1. En jouw rookmelder meldde niet eens een brandje🤣?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tis dan ook een rookmelder he, pas toen het ding zelf rook ontwikkelde ging hij met een helskabaal af, hahaha we schrokken ons kapot. Snel met een kaasschaaf het geval van de kachel geschraapt en naar buiten gebracht. Hij ging pas uit nadat grandpa de batterij verwijderd had. De buurtjes kwamen zelfs even poolshoogte nemen...alles ok???

   Verwijderen
 2. O lekker yoga van Marianne . Ze valt wel eens in bij de yoga in Sleen

  BeantwoordenVerwijderen