vrijdag 24 oktober 2025

Logeetjes, buitenslapen, afscheid en een weekmenu

Afgelopen week kwamen de kleinkindjes uit Zutphen logeren, kinderen! moet ik zeggen wat man man wat worden ze snel groot. We hadden filmavondjes en we gingen zwemmen. Nathan heeft van de zomer zijn zwemdiploma gehaald en daardoor wordt het zwemmen zoveel relaxter, ze gaan nu gewoon hun eigen gang zonder dat je ze nauw in de gaten hoeft te houden. 

Ik ben, zoals de meesten van jullie wel weten, een slechte slaper. De laatste nacht dat de kinderen er waren kon ik echt de slaap niet vatten. Normaal  gesproken vertrek ik dan naar een logeerbed maar ja deze waren bezet :) Ik deed een poging tot slapen op de bank, maar nee dat was ook niet wat. Toen bedacht ik me dat het bed in het huifkarcaravannetje (deze staat naast ons huis) nog opgemaakt was.... even kijken...ja warempel het was goed te doen. k Maakte grandpa stilletjes wakker..... hé psssst ik ga in de caravan slapen hoor, pas jij op de kindjes? De man draaide zich half om...ja is goed. En zo sliep ik buitenshuis, in een koude caravan, regen op het dak, de wind in de bomen, grote heerlijkheid, ik sliep als een roos. 

Gisteravond had ik een etentje met collega's ter ere van een collega die 45 jaar in dienst was en een collega die met pensioen ging, ach dat is heel raar hoor, elk werkblokje werkte ik een aantal nachten met laatstgenoemde collega ( ook de jubilaris trouwens :) ) het voelt echt een beetje verdrietig...


Vrijdag boodschappendag. Hops naar de lidl. Ja echt je gelooft het niet maar om 12.30 uur stonden er gewoon nog een aantal verspil-me-niet-tasjes en natuurlijk nam ik er weer eentje mee. 



3 bananen, bosje lente ui, ijsbergsla, 1 kilo witlof, zakje aardappelen, een ui, een tomaat, een aubergine, een prei en een zakje munt.

Het weekmenu is gebaseerd op dit tasje en op datgene wat ik nog in huis heb en snel op moet.


vandaag, vrijdag

Pompoensoep, ik gebruikte daarvoor een pompoen die op moest, de tomaat en de ui uit het tasje. Voor t lekker nog een teentje knoflook, veel kruiden en 2 kip-bouillonblokjes. Alles koken, staafmixer erdoor, restje kookroom toevoegen, nog even goed doorroeren, en klaar. In een kom, beetje fijn gesneden lente ui, wat kant en klare gebakken uitjes en wat gedroogde peperstukjes erover en lekker opeten. Grandpa kreeg er een broodje gezond bij en  ik nam een salade van sla die op moest.



zaterdag

aardappelen, witlofsalade en een vega-kipfilet.

zondag

orzo pesto salade, hiervoor gebruik ik de aubergine.

maandag

witlof ovenschotel

dinsdag

verjaardag van oudste dochter

woensdag

prei, tomaat, paprika en shoarmastukjes met macaroni, ons vakantie kostje

donderdag

rijst met groenten

De ijsbergsla zullen we her en der bij een maaltijd eten of ik maak er een lunchsalade van.

De munt heb ik uit het zakje gehaald. De mooiste takjes werden op water gezet, zo blijft de munt min of meer vers en wellicht groeien er worteltjes aan zodat ik ze in een potje kan poten.



k gebruikte ook al wat munt voor thee, lekker met wat gember en honing
.

fijn weekend lieve mensen!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten