Zoals al eerder vermeld begin ik in oktober weer met weekmenu's. Met een weekmenu heb je je boodschappen meer onder controle, je kijkt wat je in huis hebt en naar aanleiding daarvan bepaal je wat je gedurende een week gaat eten. Natuurlijk hou ik aanbiedingen in de gaten want ja die voorraad moet wel op peil blijven. Dit jaar hadden we niet zoveel oogst van de moestuin, we hadden een rare zomer en de tuin is kompleet verwaarloosd. Gelukkig hadden we nog weckpotten met heerlijkheid op de plank van voorgaand jaar en uiteindelijk heb ik dat wat er groeide wel ingemaakt, hetzij in de vriezer, hetzij in de potten. Al het fruit deed het goed, aardbeien, blauwe bessen, pruimen en nu dan de appels en kweeperen. Bonen, snijbonen wat aardappelen en uien, allemaal okee. Ik geloof dat er ergens nog wat wortels in de grond zitten....wat we ook veel hebben zijn de aardperen, ja die groeien overal, daar kom je nooit meer vanaf :)
Ik de loop van tijd kocht ik groenten als broccoli, bloemkool, spinazie en ook daarvan ging er heel wat in de vriezer. Op de tuin staan nog 2 palmkolen, 3 boerenkool planten, 5 preien, wat kleine rode kooltjes, kruiden en een courgetteplant ..en daar moeten we het mee doen :)
Bij lidl hebben ze trouwens nog steeds pompoenen in de aanbieding voor maar 99 cent, een aantal daarvan vonden de weg naar mijn kelder.
afijn, hier het eerste weekmenu van de herfst
Vandaag
Bami uit de vriezer ( rest van een verspakket ) ik deed er extra vleesstukjes door en maakte een satésausje voor erbij.
Als toetje bakte ik een soort van appeltaart. Eigenlijk een weight wachters recept opgeleukt door Ohmyfoodness hier vind je het recept en hieronder de foto van het resultaat
..gemaakt zonder boter en suiker en toch heel lekker ( ik deed er wel een paar druppjes stevia door, dat dan wel )
Zaterdag
aardappelen, worteltjes / doperwten en een vega hamburger
Zondag
vieren we de verjaardag van kleinzoon Mart. Mochten we 's avonds nog trek hebben dan haal ik soep uit de vriezer.
Maandag
Lasagne met saus uit de vriezer en verse spinazie
Dinsdag
groene curry met rijst uit de vriezer ( over van een vers pakket)
Woensdag
tomatensoep ( zelfgemaakt met ingrediënten uit de voorraad ) en wraps met kipstukjes en veel groenten
Donderdag
friet van aardappelen en zoete aardappelen met zelfgemaakte appelmoes
wellicht gooi ik dagen wat om, het is maar net wat een beetje uitkomt, het blijft een leidraad zo'n weekmenu.
voor nu, fijn weekend lieve mensen
oh kijk, deze nog even van twee lieverdjes in het herfstzonnetje
😍
Een weekmenu maak ik niet echt. Heb wel op zondag een beetje in mijn hoofd wat het die week gaat worden, wat op moet uit de koelkast en wat er in de vriezer al lang ligt. We eten eigenlijk altijd 1x per week gehakbal, die maak ik altijd in grote hoeveelheden. En gebakken uien heb ik ook in de vriezer, die gaan er dan bij.
BeantwoordenVerwijderenIk schreef al dat partner veel stamppot heeft gemaakt, die eet hij dan als ik een dag laat thuis ben. Voor mezelf is het heel variabel, kan ook een simpele omelette met tomaat of restje vleeswaren.