dinsdag 12 november 2013

zomaar wat denkerij

Op de dagen dat ik buitenshuis werk, vind ik eten uit de voorraad erg makkelijk. Gisteren aten we pasta met snelle saus. Vandaag hutspot met spekjes. Er was nog wat over en dat warmen we morgen op.
Morgen ochtend ga ik naar dochter in Groningen. Er zijn daar een aantal winkeltjes die we graag willen bezoeken. We gaan in elk geval naar Magazijn de Klomp daar verkopen ze spullen waar een zelfvoorziende homesteadingende idealistische oma van gaat kwijlen.

                               .
                                 
                                   

Soms denk ik wel eens waar zijn we aan begonnen met onze zgn zelfvoorziening, is het alleen een droom of wil ik me ergens bewijzen of ... ja waarom wil ik dit eigenlijk. Het gaat om onafhankelijkheid, om het puur leven en ja ook wel een beetje bewijzen dat het nog enigszins kan in deze tijd. Bovenal is er voldoening en vele geniet momenten. Soms kom je jezelf tegen, ik zou een varkentje voor de slacht willen hebben maar ik ben bang dat de band met zo'n beestje te hecht wordt, dat wordt niks met t slachten. " Dat slachtn du je dan ook nie zulf "   merkte onze buurman fijntjes op, toen het eens ter sprake kwam.                                                 ik bedoel maar........
                               


Voor buurman hoeft dat gedoe van moestuin en kippen niet meer zo nodig maar hij heeft nog wel een behoorlijke kennis over  t landleven, ook mijn schoonvader kan heerlijke verhalen vertellen over  " vrouger doagn " en daar leer ik dan weer van, he! Het voordeel dat we in deze tijd hebben is dat er veel techniek is die we kunnen toepassen, windmolens, zonnepanelen, aardwarmte allerlei bronnen die we kunnen gebruiken en ons toestaan een zekere mate van luxe te blijven genieten.

Ach we zijn er nog lang niet maar wel lekker onderweg.

liefs grandma.

2 opmerkingen:

 1. Zelfstandig zijn kan zo ontzettend bevredigend zijn. Wat moet het heerlijk zijn dat je niet voor je basis behoeften afhankelijk bent van grote producenten en concerns die alleen maar aan je willen verdienen.
  Jij kunt zelf bepalen wat je eet en hoe het wordt verbouwd.
  Het is uiteraard hard werken, maar naar mijn idee echt de moeite waard.

  Lekker door blijven gaan Grandma.
  En dat varkentje: ach, dan koop je je speklapje toch lekker bij de (bio)slager :)

  BeantwoordenVerwijderen