zondag 3 januari 2016

koelkast verrassingen

Bij het opruimen van de koelkast kwam ik een bekertje slagroom tegen, beetje over de datum maar de ervaring leert dat het vast nog lekker is. Ik gooi mijn weekmenu een beetje om. Morgen eten we geroosterde groenten met een aardpeerschotel daar verwerk ik dan deze room in. Lekkere stevige maaltijd wordt dat morgen :)

Er liggen wel vaker wat verrassingen in de koelkast, uitgedroogde wortel, vergeten jam met een vachtje en soms dingen waarvan je niet eens meer kunt zien wat het ooit was, erg he! Er zijn tijden dat ik het erg druk heb en dan is het koelkast-schoonmaken het eerste wat blijft liggen. Afijn deze keer had ik echt geluk, alles was herkenbaar én eetbaar :)
Toch maar weer een vaste dag plannen voor het koelkast-karweitje.

Gisteren hebben grandpa en ik de laatste chocola en koekjes opgegeten, wat zeg ik verslonden! We hadden zó lang kunnen doen met die chocola...Nu begint het sobere leven echt, er is geen snoeperigheid meer in huis..aiaiaia.
Vanmiddag gaat de oven aan. Er staat al een geen- kneden-deeg te rijzen, daar kunnen we een broodje van bakken. Verder bakken we ontbijtkoek en een Iers krentenbrood, kunnen we even vooruit .

Geniet van de zondag, liefs grandma


3 opmerkingen:

 1. Gaan er dan ook kilo's af in zo'n sobere maand?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach ja, koelkast schoonmaken...
  Dat wordt een klusje dat ik morgen meteen ga oppakken.
  Zeker weten dat er nog wat vergeten kerstspul te vinden is.
  Ik hoop maar dat het allemaal meevalt :)

  Succes met je sobere maand!

  BeantwoordenVerwijderen