maandag 8 februari 2021

Badkamer geheimen, hekserij ! :)

Zoals de meeste lezers inmiddels weten maak ik zelf onze zeep, shampoo-bar en zachte zalfjes. Door alles zelf te maken weet je precies wat er in zit en het scheelt een hoop plastic verpakkingen. Jongste dochter is ook helemaal van het zelf maken, zo maakte ze een serum voor me, speciaal voor de oudere huid, ahum. Een paar druppeltjes is genoeg voor een zacht ( rimpel ) huidje. Als een klein heksje is ze  met allerlei oliën aan de gang, als basis amandelolie en dan een beetje van dit en een beetje van dat... Zo leuk zoiets.



Grandpa en ik vinden de shampoo-bar erg fijn, alleen de kleinkinderen vinden het erg raar en bovendien prikt de shampoo een beetje in de ogen,  dus kocht ik laatst een fles van Dr Organic,  prima shampoo maar wel in een plastic flesje natuurlijk.

Jongste dochter koopt vaak in bulk, nu kwam ze met het voorstel om 5 liter shampoo te kopen en dat dan te delen,  99 % organic shampoo,  dat zag ik wel zitten, ze bestelde dus een jerrycan shampoo en kocht er mooie bruine glazen flessen bij, met een pompje. 

Afgelopen zaterdag nam ik mijn voorraad shampoo mee naar huis, voorlopig hoeven we geen shampoo meer te kopen 😊

staat super sjeik in de badkamer


en nog 2 liter in deze glazen fles


Zo leven we langzamerhand steeds duurzamer.

liefs grandma.



5 opmerkingen:

  1. Ooit maakte een vriendin smeerwortelzalf. Beter dan chemisch spul via de huisarts

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik mevrouw hier in de buurt maakt dat ook, een hele fijne zalf. Afgelopen zomer kreeg ik een paar plantjes van haar om het dit jaar zelf eens te proberen. Zo leuk al die oude kruidenrecepten hè.

      Verwijderen
  2. Ik vind het mooi hoe je dat aanpakt, en inspirerend. Het maakt me bewuster van de mogelijkheden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik gebruik al jaren geen shampoo of doucheschuim. In de zomer als deo alleen aluin. En sinds die tijd ook geen kriebels meer. Waar ik toen vaak hydrocortison tegen moest smeren, als natuurlijke zalfjes zoals calendula niet hielpen. Nu twee a drie keer douchen per week en 1 x haren spoelen. En verder een washandje.Prachtig haar, geen roos en droge huid meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat goed! Waar kun je (online) 5 liter organic shampoo kopen? Heb ook interesse.

    BeantwoordenVerwijderen