maandag 15 februari 2021

zelf een zacht zalfje maken

Een aantal jaren geleden maakte ik een zalf van calendula-olie en bijenwas hier kun je het nog eens nalezen, een fijne zalf maar de structuur was een beetje korrelig. Vandaag maakte ik het zalfje volgens een nieuw recept. De calendula-olie maakte ik afgelopen zomer van gedroogde calendula bloemen en biologische zonnebloemolie.



 Wat heb je nodig:


10 gram bijenwas

30 gram calendula-olie

een theelepel sheaboter

10 druppels lavendelolie


In een oud jampotje smolt ik de bijenwas met de calendula-olie, daarna deed ik de sheaboter erbij. Toen het allemaal gesmolten was, goot ik het in een blikje en begon te roeren. Door het roeren blijft de zalf zacht en homogeen. Het duurde even maar toen had ik een mooie zalf, gewoon crèmig :)




Deze zalf kun je overal voor gebruiken, schaafplekken, ruwe handen, schrale wangen en zelfs voor babybillekes. 


liefs grandma.




 

6 opmerkingen:

  1. Dankjewel voor het recept. Ik heb erg droge en ruwe handen op het moment, en daar helpt dit vast ook goed voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je voor het recept, ik ga het zeker proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor het recept! Leuk om zelf je smeerseltjes te maken. Gisteren vloog er een dikke hommel in het rond. Fijn voor de bijen dat de temperatuur weer gaat stijgen.

    Groetjes Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed recept weer, zo maak ik het ook, zonder de lavendelolie.in je oude recept gebruik je maar liefst 200 ml calendula olie, waarom ben je zoveel minder gaan gebruiken? Ik vind hem zelf met meer calendula olie niet goed opnemen in de huid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit recept bevalt beter, is de zalf te hard dan gebruik ik alsnog wat meer calendula olie hoor, dan smeert het makkelijker, maar op zich is dit voor mij het ideale recept.

      Verwijderen