maandag 3 oktober 2022

boodschappen budget

Vanaf 1 oktbober hebben we weer een boodschappen budget , nee nog geen sobere maand dat is altijd in januari :) Nee, na  een zomer lanterfanterend leven, wat extra uitgaves want hé het is vakantie, gaat zo langzamerhand de hand weer wat op de knip. De moestuin loopt op zijn eind er staan alleen nog boerenkool, palmkool, wat wormstekige worteltjes, prei, aardpeer, kruiden, late boontjes en wat verloren tomaatjes op de tuin. Her en der liggen er in de tuin ter decoratie een aantal pompoenen en courgettes, deze moeten deze week in de kelder worden opgeslapen anders gaan ze eraan. 
elke dag nog een kleine oogst


We pinnen op vrijdag 50 euro, daar moeten we zo'n beetje een week mee doen, dit is exclusief voer voor de dieren. Met de producten uit de voorraad en moestuin komen we een heel eind. Eén keer in de twee maanden halen we dan grote boodschappen en vullen we de voorraden aan mocht dat nodig zijn.


Deze week hebben we nog € 30,25 te besteden. 


In de koelkast ligt nog een stukje geitenkaas, een half zakje geraspte kaas en fetakaas. In de kelder nog rode kool en 3 zoete aardappelen, daarnaast, aardappelen, uien, sjalotjes, uit eigen tuin, potten op de plank en een volle vriezer. Stiekem geef ik de voorkeur aan ingeweckt/ingeblikt voedsel, mocht de stroom uitvallen......


Natuurlijk werken we vanaf deze week ook weer met een weekmenu.


Afgelopen zaterdag aten we chili van bruine bonen, paprika en prei

Zondag witlof salade met aardappelen en elk een gekookt eende-ei

Maandag, vandaag, stamppot wortelen en een elk een half worstje,

Dinsdag, pasta/pesto met geraspte kaas en een salade van rucola, tomaatjes rn fetakaas

Woensdag staat er risotto op het programma, lekker met doperwten en wortel. Misschien haal ik nog kipstukjes voor erbij.

Donderdag, rodekool met aardappelen en elk een half worstje


Alles uit voorraad en tuin ( behalve de kipstukjes dan hè )


Vandaag maakte ik voor de lunch een soepje van een halve courgette, een prei, een paprika, ui en kruiden. We aten er elk een broodje gezond bij, gewoon brood belegd met geitenkaas, rucola, tomaatjes  beetje mosterd zorgde voor extra pit. Lekker hoor.


soepje in de maak


lekker broodje


De andere helft van de courgette gebruik ik morgen voor courgette pannenkoekjes als lunch.


liefs grandma.Geen opmerkingen:

Een reactie posten