donderdag 12 maart 2015

kippen in de tuin, kippenmobiel :)

Net als vorige jaren zit ik met de kippen in de tuin. Gedurende het najaar en de winter mogen de wichter en t kwajong los lopen door de gehele tuin (en die van de buurman :) ) Nu er weer druk gezaaid wordt is het uit met de pret. Ze mogen alleen uit het hok als ik in de tuin ben, anders ploegen ze me de boel om, en zoals jullie weten wordt er in mijn tuin niet geploegd/gespit. Natuurlijk staat een hek om de tuin al een jaar in de planning maar voorlopig komt het daar niet van...dilemma!! Toevallig kwam vandaag het blad Seizoenen van t Velt binnen en daar stond zowaar een artikel in over een kippenmobiel, daar had ik  nog nooit van gehoord. Wel van een kippentractor maar een mobiel, ik wist niet dat dat bestond. Ik vond het filmpje hier . Op de site staan diverse filmpjes , je moet even het filmpje; 'op bezoek in een ecologische tuin volgens het principe van de permacultuur. Een gesprek met Marleen Bolle' aanklikken. Na ongeveer 4 minuutjes tot het eind zie je de kippen in de mobiel in actie. Schitterend. Gewoon gemaakt van elektriciteitsbuis en grof gaas.

Verder ben ik lekker druk, zaaien en poten, composthoop keren, hokken flink uitmesten. Van de buurtjes kreeg ik 4 kruiwagens vol verticuteer-spul, nice, mest en groen ook op de bult. Genieten is het woord voor deze dag.

liefs grandma

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk is het om weer lekker in de buitenlucht bezig te zijn!! Wat fijn dat je daar ook van geniet , grandma! Dat kippenmobiel is zo gek nog niet.. eens kijken wat manlief ervan zegt..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een uitvinding he. Beetje t idee van zo'n hamsterbol :)

   Verwijderen
 2. Wat een leuk idee, zo'n kippenmobiel! Met 13 kippen wordt dat alleen wel een reuzenrad... haha! Hier dus hetzelfde probleem met de moestuin die leeg geroofd wordt, daar ga ik komende week wat aan doen. Want in de herfst en winter wordt ons loslopende kippenvolk geroofd, dat is nou ook weer niet de bedoeling...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We moeten hier de kippies ook altijd ophokken s nachts. Het liefst slapen ze in een boom maar ja , de rovers he. Volgens mij komen de marters nog elke nacht even kijken of er niet iets lekkers in de boom hangt :)

   Verwijderen
 3. Wij zijn een blog begonnen over de tuinen in ons dorp : detuinenvangermisay.blogspot.fr
  We zijn nog lang niet aan zaaien toe.
  Groet uit Germisay, Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. alleen het dromen over een tuin vol heerlijkheid geeft al energie he :)

   Verwijderen