dinsdag 10 maart 2015

rollenspel in duurzaamheid

Elk mens 'speelt ' vele rollen in zijn/haar leven. Ik ben bijvoorbeeld het kind van mijn ouders, zusje van mijn zus, vrouw en minnares :) van grandpa, moeder van onze kinders, oma van de kleintjes, tante van de neven en nichten, buurvrouw, activiteiten begeleider, juffie van de kindjes van de opvang, homesteader, collega, moestuinvrouw, vriendin enz. En al deze rollen dat ben ik. Hoe ik denk, voel en leef. In de ene rol ben ik vast rustiger dan in de andere, strenger in de ene , makkelijker in de ander en toch is het precies zoals ik elkaar steek.

De clou van dit statement is dat ik niet overal even duurzaam ben. Thuis scheid ik nauwgezet mijn afval. Koop zeer weinig verpakt spul, kook gezond en en ik ben zuinig met energie. Op het werk douchen de clienten elke dag, staat de ver(w)arming huizenhoog. Voedsel zit in plastic bakjes, veel incontinentie materiaal, er worden kilo's voedsel weggegooid, soms neem ik oud brood mee voor de beestjes hier. Aardappelen die overblijven veranderen waar je bijstaat in vreugdeloze prak, die willen de kipjes niet eens meer eten. Geen duurzame shampoo, plastic halvarine, light cola, pakjes en zakjes voor incidenteel koken en bakken. Zo kan k nog wel even doorgaan. Het stoort me wel hoor, maar met het grootste gemak kieper ik alles in een en dezelfde container nl de blauwe. Raar toch...
Het vooral om het gemak. De bulkmaaltijden. Het standaard eten , soms probeer ik iets te veranderen maar patronen zijn sterk, zowel bij de clienten , collega's en stiekum ook bij mezelf, daar dan ...op het werk..lastig.

overal en altijd :)


grandma


2 opmerkingen:

  1. Gek eigenlijk hè?
    Dat je dan op je werk er 'niet moeilijk over doet om het zo maar te zeggen'.

    Maar het is wel herkenbaar vanuit andere dingen ook. Zelf heb ik ooit in de schoonmaak gewerkt. Daar was ik altijd heel nauwkeurig in alles terwijl ik er thuis destijds een puinhoop van maakte.

    BeantwoordenVerwijderen