vrijdag 6 maart 2015

Werk aan de winkel

De dagen zijn goed gevuld hier. Werk buiten de deur ( deze week maar twee halve dagen, wat een zaligheid), boodschapje halen, tuinplannen maken, grandpa vervelen :) , lekker koken en genieten van de dag.


Dinsdag kocht ik bij de groenteboer een doos vol tomaten, 59 cent per kilo, niet bio maar zo goedkoop dat ik ze toch maar mee nam. Een deel werkt verwerkt als pasta saus, lekker voorraadje in de vriezer, een ander deel werd tomatensoep ook zo heerlijk. Ik hoop alleen dat het geen monsanto-oorsprong tomaten waren...ik deel de linken nog maar eens http://www.npo.nl/zembla/04-03-2015/VARA_101372907 en deze akeligheid, niet kijken voor het slapen gaan....
Tja, dat is dus niet genieten :(

In de vriezer trof ik een aantal bakken met onbewerkte pruimenmoes, lekker voor smoothies, door de yoghurt of om nog wat jam van te maken. Zo hebben we het hele jaar plezier van de pruimenboom. De planken met lege weckpotten worden trouwens steeds voller en de voorraad wordt steeds minder. Ondertussen breekt het nieuwe tuinseizoen alweer aan. Zo hoort het .

Wat ik ook nog vond in de vriezer was de varkenspoot ! Een tijd geleden gekregen van schoonzoon. In plaats van een varkenspootje in de erwtensoep te verwerken maakte ik hem klaar volgens onderstaand recept.

Varkenspoot , nu eens niet in de soep

1 varkenspoot
stukje gember
zonnebloemolie
2 tenen knoflook ( ik gebruikte 4 )
een halve liter appelsap
20 ml azijn
35 ml sojasaus ( zout en een beetje zoet)
10 gram suiker
half pepertje
peper

Splits de botten van het pootje. Verwarm 2 eetlepels zonnebloemolie. Braad het vlees aan in de olie. Snij ondertussen de knoflook en  een deel van de gember , rasp de rest van de gember. Voeg knoflook en gember toe. Voeg de appelsap, sojasaus, azijn en suiker toe. Misschien nog wat water erbij. Voeg als laatste de rode peper toe en wat vers gemalen peper. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer anderhalf uur sudderen. Heerlijk met noedels, rijst of in ons geval spaghetti.


Gisteravond was de laatste moestuincursusavond, weer erg leuk en leerzaam.

Vandaag haal ik de resterende boerenkool en prei uit de tuin, wat we niet binnen twee dagen eten gaat de vriezer in. Aangezien het dit weekend lekker weer wordt wil ik in de tuin aan de slag :) alle bedden moeten leeg.

Fijn weekend alvast, ik ga naar de markt doeg!!!

liefs grandma.
6 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat je zo van alles geniet! Een heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga dit weekend ook maar even de tuin in. Vooral opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het weer goed gaat bij jullie. Gezellig weer veel naar buiten. Gaat het met je man ook goed? Dat varkenspootje heb ik nog nooit zo gegeten, ga ik eens proberen! Goed weekend, groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook zin in het weekend!!! genieten van de zon :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jummie, varkenspootje ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen