vrijdag 27 maart 2015

marktdag met geitenavontuur


Gewone vrijdag dus lekker naar de markt. t Was wel een beetje prutweer hoor :( De markt in Emmen zit weer op de oude plek. k Moet gewoon even wennen aan de oude standplaatsen. We kochten lekkere kaas, groenten, fruit en brood. En gingen naar het natuurwinkeltje voor zuivel en carobe reepjes.

Halverwege ons rondje belde zoon, of we thuis waren én of we misschien naar hun huis konden gaan want er waren geiten ontsnapt, hijzelf was aan het werk elders. Op dat moment word ik dan plaatsvervangend zenuwachtig, wilde fantasieën over geiten die voor een opstopping zorgen of een ongeluk veroorzaken, dekselse beesten zijn het. Geiten hebben er een levenstaak van gemaakt om te ontsnappen, wat zeg ik, ze zijn 23 uur per dag bezig om te bedenken hóe ze kunnen ontsnappen en het 24e uur dóen ze het !!
Afijn grandpa en ik reden na marktbezoek die kant op . Grofmazig net achter in de auto voor het geval dat we ze niet mee zouden kunnen lokken met brokjes.
Gelukkig stond het spul al achter het huis voor het hek te wachten. Snel de schavuiten in t stalletjes , deur dicht pfiieeeuw!
Dat viel weer mee.

schavuitwat !         wwwplaatjes
Nu zitten we als oude-van-dagen bij de kachel, bakkie koffie te doen. Straks, als het droog wordt, gaan we buiten aan de slag.

fijn weekend, liefs grandma.


7 opmerkingen:

 1. Oh ik zie het voor me :o), jullie erachteraan hollen , gelukkig viel het mee, geniet maar van je bakkie en fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zijn geiten ook slim,als het op uitbreken aankomt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als jullie zoon dit soort geiten hebben, dan spreek ik uit ervaring dat ze kampioen uitbreken zijn! Ze kwamen bij ons zelfs IN huis toen ik in het kraambed van oudste lag. Rare gewaarwording was dat. Maar deze beesten bedenken echt van alles om het plukje groen gras van achter het hek te veroveren. Een welverdiende bak koffie dus voor jullie. Fijn weekend (zonder te veel geitigheid)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een prachtig avontuur ! Ik heb het aan grandpa voorgelezen. Dikke pret om een geit die op kraamvisite kwam :)

   Verwijderen
  2. Ja, het was echt bizar. Kraamhulp zei wel een boek te kunnen schrijven over ons. Kat was doodziek omdat hij een pad had opgevroten en dan die stomme geiten. Die 8 dagen dat zij er was zijn ze 4x uitgebroken waarvan het toppunt op kraamvisite. Ik lag op bed en hoorde aan het loopje al dat dit geen mensenvoeten waren. Keek om het hoekje en keek recht in het gezicht van Moeke. Wij waren er ook altijd bij als zij haar jongen kreeg, dus nu waren wij aan de beurt. We zullen dit nooit vergeten :-)

   Verwijderen