woensdag 25 maart 2015

vrije dag

Vanmorgen wakker geworden met de geur van  verse koffie :) grandpa zat al aan de keukentafel. Hij gaat deze week voor het eerst weer hele dagen aan het werk. Voor mij betekent dat voor het eerst in een aantal weken weer een hele dag alleen thuis. Geen babbels van clienten, geen praatjes met grandpa. Alleen koffie drinken , alleen lunchen en alleen  naar de winkel ...ik hoef zelfs hele dag níets te zeggen !!...lekker he .... af en toe :)

Maandag en dinsdag was het weer druk met baangebeuren. Nog een tiental dagen , alleen de maand april, en dan hoef ik pas eind juli, begin augustus weer te werken. Heerlijk. De tussen liggende maanden doe ik dan zwangerschapsvervanging voor schoondochter. Had ik trouwens al verteld dat de jongelui in april gaan trouwen? Allemaal leuke dingen in het vooruitzicht.

Zondag hebben we het frame van de kas verder opgezet, het was zo'n fijne dag! De buurtjes voorzagen ons van een kopje thee en een praatje, zo lief. Eind deze week het glas erin en dan kan het grote kweken beginnen.


werken onder een  stralend blauwe lucht is een feestje :)Vandaag rommel ik een beetje in huis en tuin. Ik zal vandaag vriendin bellen voor het ruilen van eieren. We hebben een broedse kip en daar kunnen wel wat extra eitjes onder. Vriendin heeft Wyandottes , leek me ook wel eens leuk om te hebben.

Oh en wil je weten hoe het kweken van meelwormen en sprinkhanen van schoonzoon en cohorten verloopt ?
Ze posten hier regelmatig een berichtje https://insectenmannen.wordpress.com/

liefs grandma.

6 opmerkingen:

 1. dat wordt prachtig die kas! mooi hoor, geniet lekker van je vrij dag, jammer dat het hier heel de dag regent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed,dat die insectenmannen iets aan de hoge prijs van dat soort eiwit willen doen. Ik heb een insectenburger geproefd,maar de biogehaktbal kost de helft.Dat ga ik niet nog eens kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat lekker heb je dan zo lang vrij? Dat kun je ook wel gebruiken voor de moestuindrukte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee niet vrij, Vlierbloesem, ik werk dan twee dagen in de week voor schoondochter in de kinderopvang :) Misschien wel een goed idee voor volgend jaar om heerlijk drie maanden vrij te nemen , zaaaalig lijkt me dat.

   Verwijderen
 4. kas en kipjes zo fijn!!!
  Grandpa weer op de goede weg nog fijner...
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen