donderdag 19 maart 2015

tussen de bedrijven door :)

Zo even een blogje schrijven. Vier dagen werk-buiten-de-deur zit er weer op. Ik moet zeggen dat ik zeer moe maar ook voldaan ben. Er is wat meer stabiliteit op de groep wat het werken eenvoudiger maakt. Cliënten zijn goed te pas en laat ik eerlijk zijn het mooie weer heeft een zeer positieve invloed op ieders gemoed. s Morgens als ik vertrek is het al licht en fluiten, tjilpen en roepen vogels in een groot meerstemmig koor, prachtig.
Het valt me wel op dat er dit jaar meer hanen in de buurt kraaien.Vorige jaren hoorde ik alleen onze eigen Joep met zijn heldere kukel, nu kraait er aan de overkant een meneer- op- stand met een volle bariton, achter ons woont een gevleugelde vent met een rauwe keel alsof hij elke dag eindigt met een bezoek aan zijn stamcafé en ergens in de verte antwoord een heerschap met kalme decadente stem.
Mensen herontdekken het houden van kippen, ik kan dat alleen maar toejuichen.

Gisteren pootte ik de aardappelen, mooi op tijd. Aankomend weekend gaan er nog meer zaden de grond in. In de vensterbank komen de zaadjes van de broccoli op. Vertederend en  piepklein.

We hadden nog een avontuur met ontsnapte konijntjes. We weten nu dat we ooit in het verleden jagers en verzamelaars waren hihi. Grandpa joeg ze op en ik verzamelde ze weer in het hok !

Morgen ga ik dan naar dochter in Brummen. Er staat al een emmertje vol zaden klaar om mee te nemen. Straks nog wat gereedschap in de auto gooien en dan vroeg onder de wol. Morgen op tijd op en genieten van samenzijn en samenwerken.

Tot later, liefs grandma.

4 opmerkingen:

 1. Leuk al die hanen! Ik vind het alleen zo jammer dat ze al zo vroeg kraaien, nog vóórdat het licht wordt. Vroeger sliep ik er dwars doorheen, maar tegenwoordig:)
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We wonen gelukkig vrij landelijk. Ik hoef ook geen haantje onder mijn slaapkamerraam hoor :)

   Verwijderen
 2. Gelukkig heb je je konijnen kunnen vangen. Hier in de buurt houdt zich al een jaar een stel ontsnapte konijnen in leven in de bosjes. Niemand krijgt ze meer te pakken,ook de honden niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat heb je een leuke stijl van schrijven met een glimlach lees ik de verhaaltjes op je blog , fijn dat de konijntjes weer in hun huisje zitten :o)

  BeantwoordenVerwijderen