woensdag 20 september 2023

kleinfarmhuus 10 jaar, honing en boodschappen

Hiep hiep hoera, Kleinfarmhuus is vandaag 10 jaar. Wat lijkt dat eerste blogje lang geleden en wat is er ondertussen veel veranderd...tjonge jonge


nog maar eens zo'n lekkere soes met jullie delen :)



Gisteren haalde uhm kocht ik een emmer honing van een mede-imker. Dit jaar had ik geen honing van eigen erf, onze volkjes hadden de winter niet hadden overleefd. Aangezien er toch veel vraag naar was heb ik dit jaar maar honing ingekocht van deze aardige meneer. Hij woont een kwartiertje rijden hier vandaan dus voor het gevoel toch lokale honing, alhoewel, hij zet zijn kasten ook op andere plaatsen. Zo had hij heerlijke boekweit/heide honing, ( uit Annen ) een lekkere stoere donkere honing, ik kocht daar 7 potten van.  In zo'n emmer zit 15 kilo honing dat zijn heel wat potjes vloeibaar goud.

Vandaag ging ik daarmee aan de slag. Kleinzoon van het dorp kwam even langs, sinds hij op de middelbare school zit komt hij geregeld even aanwaaien. Hij wilde best even helpen. In een mum van tijd hadden we 30 grote en 2 kleine potjes vol. hij nam een klein potje mee naar huis, onder het mom van "dan leer ik het misschien wel lekker vinden " :)



Vandaag fietste ik weer naar de Boni, want vanaf vandaag zijn de Alpro-producten in de aanbieding, 1 + 1 gratis. Ik kocht ook bananen, krenten en een netje avocado's.




De aanbieding geldt ook voor de houdbare melk, zeer de moeite waard, voorlopig hoef geen Alpro meer te halen, scheelt weer.


liefs grandma.




7 opmerkingen:

  1. Tien jaar alweer. Wat is er een hoop veranderd in die tien jaar. Net even snel je eerst blogpost en je laatste blogpost van het jaar 2023 gelezen.. Ik hoop dat je nog lang door mag gaan met schrijven. ennnn ......Mijn bijtjes doen het prima in jouw kast. Hopelijk komen ze de winter door en kunnen we volgend jaar verder met dit mooie volk. Warme groet, Marie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wat fijn dat de bijtjes het goed doen! K ben ook benieuwd hoe het bijenjaar volgend jaar verloopt.

      Verwijderen
  2. Hiep hiep! Ik hoop dat je nog jaren blijkt schrijven en de 1,50 challenge blijft doen, heel inspirerend! Gr. Marij

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De 1,50 challenge houden we erin hoor, zeker. Fijn dat het je inspireert :)

      Verwijderen
  3. Leuk om zo mee te kijken in je leven.

    BeantwoordenVerwijderen