maandag 11 september 2023

vakantie voorbij, grandpa 65 jaar en een weekmenu

Vandaag is de vakantie toch echt voorbij, over een paar uurtjes moet ik weer werken. Vorig week zijn we nog een paar dagen met de camper op pad geweest. Dochter uit Zutphen had een hele gezellige camping ontdekt namelijk Camping Jena in Hummelo. Daar hebben we vier dagen vertoefd, zo heerlijk. We stonden op een mooie grote plek onder de bomen. De camping is geschikt voor iedereen, er zijn rustige plaatsen, lekkere drukke velden, schoon sanitair, gezellige plekken om te zitten en iets te drinken, eenvoudig speeltuintjes en veel skelters. Dochter en de kindjes kwamen nog even langs, pannenkoeken eten, zo leuk. Zatedag gingen we weer naar huis, beetje aanrommelen, wasje draaien, boek lezen. 

Gisteren werd grandpa 65! Allemensen dat is me wat hihihi, schoondochter van het dorp is op dezelfde dag jarig. We dronken samen koffie en namen er een groot stuk taart bij. Gefeliciteerd! Er was geen groot feest dat hebben we een paar week geleden al gehad.

Wat het weekmenu betreft, die van vorige week is wat veranderd. We aten woensdag de pasta, donderdag dan pannenkoeken en op vrijdag was er een foodtruck op de camping met zelfgemaakte frieten, van die ter plekke gesneden aardappelen, voorbakken en afbakken, erg lekker.


pannenkoeken bakken en opeten


frietkraaam



gezellig zitten, plaatjes draaien, eten, kletsen 


lieverdje

In de camper heb ik ook altijd wat voorraad



Dit is er wat er nog over was na het camperen.


Voor de lunch maakte ik vandaag een grote pan linzensoep daar hebben we één portie van gegeten en twee porties gingen de vriezer in. Vanavond maakte ik ook een grote pan chili sin carne,  daarvan ging één portie van in de vriezer. Alle ingrediënten uit de tuin en uit de voorraad. 

Het weekemenu vanaf vrijdag j.l.

vrijdag, frietjes

zaterdag, happy hour, biertje, wijntje, kaas en chips

zondag, gebakken krieltjes met rozemarijn, sla en vega gebakballetjes

maandag, chili sin carne met sla en een gekookt eitjes

dinsdag, aardappelen, wortel/peulen en een vleesvervanger

woensdag, eten bij schoonzus en zwager

donderdag, pasta met romige saus en tomaatjes met rucola

vrijdag boodschappendag.


Ik scoorde vorige week een to-good-to-go broodpakket van ecoplaza, daar zaten drie hele broden in, lekker, we eten er nog steeds van. We redden ons aardig van de 50 euro per week.


liefs grandma.

4 opmerkingen: