Ongeveer twee weken geleden weckte ik appelkaneelcake. Gisteravond hadden we zo'n zin in wat zoets bij de koffie en dus haalde ik het kleine weckpotje met cake uit de kelder. De pot zat hermetisch gesloten, dat was al een goed teken en cake zelf...heerlijk! Alsof het net gebakken was ! Binnenkort ga ik een voorraadje aanlegen.
jummie :) |
Deze keer zag ik dat ze van die broodmandjes hadden waar je je brood in kunt laten rijzen, je krijgt dan een prachtig reliëf aan de bovenkant van je brood. Ik ga dat morgen eens uitproberen, hier is een filmpje van hoe je dat zou kunnen doen. Ik laat jullie weten hoe het is gegaan :)
Weekmenu
zaterdag, aten we orzo met pesto en broccoli
zondag, stamppot zuurkool met vega rookworst
maandag, uit eten want 46 jaar verkering whooooooo!!
dinsdag, rijst, saté en boontjes
woensdag, linzensoep met stokbrood
donderdag, wraps met kipstukjes en rauwkost
vrijdag, iets van pasta of zo
Nog één nachtje werken en dan weer twee weken vrij, yesssss!!!
liefs grandma.
Door dat wecken heb je een voorraad cake,als je er af kunt blijven
BeantwoordenVerwijderenHahaha ja
VerwijderenLeuk dat de cake zo goed gelukt is!
BeantwoordenVerwijderenGefeliciteerd met jullie 46 jaar verkering :-)
Dank je
VerwijderenWat leuk een cake wecken. Ik ga dat ook proberen.Maar ik vraag me dan af hoe je de cake heel uit zo'n pot krijgt. Rianne
BeantwoordenVerwijderenDe weckpot invetten en bestrooien met bloem of panneermeel. Je moet ook conische potten gebruiken, die zijn aan de bovenkant wijder, dan komt de cake er heel makkelijk uit ( als t goed is :) )
Verwijderen