vrijdag 15 maart 2024

Oppasdag, Glas in Lood les 2 en een weekmenu

Afgelopen woensdag was het weer oppasdag, we genieten er echt van, destemeer omdat het ventje in september vier jaar wordt en het opassen niet meer nodig is. Woensdag deden we rustig aan, ons jonkie was verkouden en niet helemaal fit. In de ochtend gingen we naar de bibliotheek. In die bibliotheek is van alles te beleven, je kan er natuurlijk boekjes lenen maar ook lekker blijven en gaan lezen, er staat namelijk een heerlijke bank. Er staan bakken met duplo en je kan er een houten treinspoor uitleggen. Je bent daar zomaar een uur zoet!  Ik ben dol op kinderboeken en kan uren tussen alle boeken snuffelen, op een gegeven moment keek ik even naar de mannen in de leeshoek, zag ik dit tafereel, ach hoe vertederend..




Na de bieb gingen we naar de AH voor wat boodschapjes en en passant ook even naar de Lidl waar ik warempel om 12.00 uur nog een verspilmeniettasje scoorde!

Na de lunch moest Mingus echt even slapen. Na de middagdut pootten we een aantal boontjes in een glazen potje. Ik deed de helft van een koffiefilterzakje in een potje,  samen vulden we het potje met potgond. De boontjes komen dan tussen het filter en het glas, zo kun je mooi zien hoe een boontje groeit.





Na het oppassen reden we snel snel naar huis, ik kon het net redden. Om 16.30 naar huis, om 17.30 thuis, soep opwarmen, eten en dan om 18.00 in de auto voor de tweede les Glas in Lood.

Het eerste raampje ( probeersel ) is klaar! Volgende week gaan we met gekleurd glas aan het werk.




Zo leuk!


Gisteren had ik een moestuindag, bietjes, worteltjes en plantuien liggen lekker in hun bedjes, hoop ik dan maar want het regent hier keihard! Straks zijn ze weggespoeld!

Vanmiddag maakte ik een soort van vlaaivulling. Ik nam een doosje diepvriesfruit, bramen in dit geval, kookte deze zacht en mengde daar wat maïzena door, wat stevia ( paar drupjes is genoeg) voor het zoet en je hebt een lekkere topping voor door je yoghurt bijvoorbeeld. De stevia die ik gebruik is van Ekoplaza en is absoluut niet bitter.





Kom ik op het weekmenu voor aankomende week. In het menu van vorig week is een en ander veranderd. Onze favoriete restaurant was gesloten op maandag, we gaan nu vanavond uit eten, grote heerlijkheid!

In het verspilmeniettasje zat o.a. een bloemkool, die aten we gisteren met aardappelen en een restje shoarma stukjes, de wraps hebben we gewoon als lunch veroberd :0


Zaterdag, pasta met rode saus ( prei, wortel en lente ui uit het lidl tasje, blikje tomaten uit de voorraad)

Zondag, koolrabi/aardappel gratin. Ik zal het recept delen.

Maandag, geroosterde zoete aardappel met bruine bonen en een yoghurt sausje

Dinsdag, stamppot wortel/ui met rookworst

Woensdag, soep

Donderdag, sajoer boontjes met rijst

Vrijdag, stokbrood met smeersels en rauwkost.


 fijn weekend liefs grandma.



2 opmerkingen:

  1. Bij jullie ook zo'n moeras i.p.v. tuin?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee de tuin op zich is goed droog alleen met zo'n hoosbui hou ik mn hart vast :)

      Verwijderen