Bij de molen op het dorp verkopen naast broodmeel o.a. ook cake mix, pannenkoekenmeel, spekdikkenmeel en één van mijn favorieten molen koekmix, eigenlijk haverkoekmix. Deze koeken zijn zo lekker en heel eenvoudig te maken. Je smelt 150 boter, doet daar de koekmix en 1 ei bij, goed mengen en dan bakken, een half uurtje op 170 graden. Je kan de koek bakken in een springvorm maar je kan er natuurlijk ook gewoon ronde koeken van maken. Dit laatste vind ik het fijnst.
ik laat de pot niet op tafel staan hoor, want dan is ie zo leeg :) |
Ik heb een soortgelijk recept gevonden bij Rutger bakt.
Voor het deeg
- 125 gr boter, op kamertemperatuur (Campina)
- 175 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl kaneelpoeder
- ¼ tl zout
- 150 gr fijne havervlokken
- 100 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 125 gr donkere rozijnen
De werkbeschrijving vind je hier op Rutgers site. Zeker de moeite waard!
liefs grandma.
mjammie, ik krijg er zin in😋
BeantwoordenVerwijderenMisschien eens proberen
BeantwoordenVerwijderenWe hebben heel lang een chocolaatje bij de middagkoffie genomen. Maar paar weken geleden ben ik ziek geworden van een bonbon uit een gekregen doosje. Voelde met het eten ervan eigenlijk al dat die niet goed meer was.
BeantwoordenVerwijderenNu eten we weer vaker koekje en sprits is op dit moment favoriet. Maar een haverkoek lijkt me ook wel wat