zondag 15 maart 2015

Beukenheg, rondvliegende kapucijners en plaatsen van de kas

Mocht ik gedacht hebben de kippen in toom te kunnen houden als ik zelf in de tuin was, mooi niet. Ik had het hokje even open gezet, de wichter wilden er zo graag even uit. Het was één streep naar de heerlijkheid van de moestuin. Tuinbonen, worteltjes, uien , raapstelen ed staan onder een net of onder groeivlies ( zowel tegen de vorst als tegen diefjes met snaveltjes :) ). De kapucijners  hadden nog geen bedekking , ahum. Bollie had ze al snel ontdekt. De kapucijners vlogen in het rond hihi het was eigenlijk een prachtig gezicht. De kippen doen me altijd denken aan hun soortgenoten van Opa Petson, een geweldig kinderboekenserie die ik altijd voorlas aan de kinderen . Zijn kat Findus is hier in huis nog altijd een begrip.
Afijn, ik heb opnieuw kapucijners  gepoot. Dinsdag bestel ik een paar meter beukenheg voor om de tuin. We doen er dan groen gaas tussen. Grandpa zal voor een mooi hekje zorgen om de tuin af te sluiten voor het beestenspul.

knorrige kipjes

Gisteren hebben we de fundering van de kas gelegd. De kas was een kadootje voor moederdag, vorig jaar....eindelijk gaan we hem opzetten. Grandpa is nog niet helemaal fit dus doen we elke dag iets. De gaten van de fundering heb ik zelf uitgegraven, samen hebben we boel waterpas gezet. Ik.had een groene besteld met helder glas, zodat het kasje wat transparant is en wegvalt tegen de achtergrond.


hij is niet zo groot, twee bij twee :)

Deze week is mijn drukke week , vier dagen werk-buiten-de-deur en vrijdag naar dochter in Brummen om te helpen met haar groentetuintje.

Maar vandaag een heerlijke rustige dag. Kopje koffie, ontbijtje..relaxed.
liefs grandma.


4 opmerkingen:

 1. Ooh leuk!
  Ik vind kippen altijd zo heerlijk eigenwijs en nieuwsgierig, maar bij jonge plantenspul zijn ze gevaarlijk :)
  En de kas, super! Wij hebben er net een besteld, ik hoop dat we hem over een weekje of 4 a 5 hebben staan. Spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig om kippen te hebben lopen zouden we graag willen maar is hier niet te doen allereerst de vossen en dan we gaan regelmatig naar Nederlad we hebben dan de hond en twee katten mee. Ik zie niet goed in hoe we ook nog kippen meenemen naar de flat van onze dochter

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kippen zijn zoveel slimmer dan wel denken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ik heb hier ook twee van die brutaaltjes, terwijl mijn Fries Hoentje rustig de hele tuin kan doorlopen zonder iets te slopen. Ik plaatste zaterdag een hekje. Het poortje is in de maak, van een lichte pallet, misschien ook een ideetje voor jullie. Werk ze deze week en geniet vandaag en morgen van de zon.

  BeantwoordenVerwijderen