Lekker klein snackje, het courgette roosje!
wat heb je nodig voor 6 roosjes
1 courgette, niet al te groot
3 eitjes
2 eetl ricotta
peper, zout, knoflook poeder
Met een kaasschaaf sneed ik lange dunne plakjes van een halve groene en een halve gele courgette.
Ik rolde deze op en deed ze in een ingevette muffinvorm . De eitjes heb ik los geklopt met de ricotta en het zout en kruiden. Daarna heb ik het eimengsel verdeeld over de opgerolde courgette. Drie kwartier in de oven op 180 graden, tot de bovenkant een beetje bruin en het ei helemaal gestold is.
voor het bakken |
na het bakken |
De roosjes zijn lekker als hartig snackje bij de borrel maar ook heerlijk als lunch, kommetje soep en wat salade erbij, top.
Dit was de courgette-week lieve mensen. Mocht je nu denken " heƩ grandma ik heb ook een lekker recept met courgette " laat me weten , de oogst is nog niet voorbij :)
liefs grandma.
Bedankt voor alle lekkere recepten. Ik wil er 1 aan toevoegen. Je krijgt er wel plak handen van tijdens het maken maar dit is echt een heerlijk hapje voor bij de borrel of bij tapas schotel.
BeantwoordenVerwijderen2 courgettes
Olijfolie
Chilisaus
2 blokken zachte feta
1 zakje ongezouten cashewnoten
Verse peterselie
Zout/ peper
Knoflook
Honing
Courgette in dunne plakken snijden of schaven. Alle plakken om en om in koekenpan sudderen (2-3 min) in mix van chilisaus met olie.
Cashewnoten fijn stampen, feta in kleine stukken breken en mengen met fijngesneden peterselie en overige ingrediƫnten. Kneed alles tot 1 geheel. Leg een plakje gebakken courgette op een bord leg er een beetje feta mengsel op, rol de courgette op en zet vast met een prikker.
Klinkt heerlijk
Verwijderen