dinsdag 28 januari 2020

Nog 3 dagen..

Dag 28 van de januari budgetmaand zit er bijna op.. ja en dan..dan hogen we het budget op naar 65 euro per week, dan kopen we weer veel biologische producten, dan gaan we van die 65 euro sparen enz.

Maar vandaag gingen we er weer gewoon voor.

Ontbijt

groene smoothie en brood met jam

Lunch

nog meer brood en jam en rijstwafels met smeerkaas ( ja ik kocht gisteren 2 kuipjes smeerkaas bij de Jumbo, samen 0,80 cent )

Avondeten

rijstbowl

nodig,

spruitjes
flespompoen
knoflook
4 middelgrote champignons
ui
spinazie
tofu
kruiden
rijst

Schoon de spruitjes en hussel er een beetje olie , beetje zout en peper door.
Snijd de flespompoen door de helft en haal de pitten eruit. Smeer wat olie, zout, peper en wat tijm op beide helften. Doe alles ( spruiten en pompoen) op een bakplaat en rooster het in 35 minuten gaar op 190 graden. Af en toe even goed controleren , ik had kleine spruitjes en die waren eerder klaar dan de pompoen dat was niet de bedoeling. Neem ook de helft van een bolletje knoflook , snijd het bovenkantje eraf, wikkel het bolletje in aluminiumfolie of bakpapier en leg deze bij de groente op de bakplaat.

Kook de rijst.
Snipper een ui, snijd de champignons in plakjes en bak ze samen tot de paddenstoeltjes bruinen. Bak daarna twee handenvol spinazie mee. Kruiden naar smaak. Haal het spinaziemengels uit de pan, doe wat kokosolie in de pan, prak dan zoveel tofu als je wilt in de pan, kruid deze met zout, peper en kerrie en strooi er kurkuma over, het lijkt nu precies op een roerei, tot slot nog wat kala manak ( zwart zout) erover en werkelijk nu smáákt het ook naar ei !

Maak je bord mooi op met de verschillende gerechtjes. Het was een beetje jammer dat de pompoen niet op tijd gaar was. Ná het eten pureerde ik één helft van de pompoen met de gepofte knoflook ( de teentjes zijn super zacht, je kan ze zo uit het velletje drukken) beetje zout, klein beetje citroen, tot een smeuiig smeersel. Echt heerlijk ! Dit had dus bij de de rijst en groenten gemoeten hihi morgen dan maar.


het oranje van de pompoen zou er een mooi kleurig plaatje van hebben gemaakt.


Vanavond eten we nog een appeltje en een paar, van schoondochter, gekregen snoepjes :) :)

zuurdesem broodje voor Marie


liefs grandma.





2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je een foto post van je brood. Ziet er mooi uit.
    Ik hoop volgende week weer te gaan bakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij het lezen van je laatste blogjes, besef ik onze rijkdom. Zomaar wat fruit pakken,als ik trek heb.

    BeantwoordenVerwijderen