maandag 20 januari 2020

veranderingen in 2020 ?

Zoals jullie weten was mijn bloeddruk vorig jaar, vooral de laatste maanden, weer torenhoog. Ik had zelfs een 24 uurs kastje, heel leerzaam en confronterend want je kan, na het uitlezen , precies zien wanneer de bloeddruk piekte. En ja, dat was hoofdzakelijk op het werk. Er kwam een nieuw rooster, ik moest weer weekenden werken, de nieuwe Arbeidstijdenwet ging per 1 januari 2020 van start , in de zorg mag je nu geen laat/vroeg diensten meer draaien. Je begrijpt dat dit een heel impact heeft gehad op de roostering.
In oktober had ik al een ontwikkelings- gesprek met mijn leidinggevende waarin ik had aangegeven dat ik geen weekenden meer wilde werken, hij heeft daar  geen  invloed op. 
Ze zijn echt lief hoor, ik hoef maar 1 of 2 zaterdagen in maand te werken, maar ik ben bijna 57 en ik heb er geen zin meer in dat anderen beslissen wanneer ik moet werken, elk jaar opnieuw een ander rooster..

Dus..ben ik op zoek naar een andere baan, met pijn in mijn hart want ik hou van onze bewoners..
ondertussen heb ik al een gesprek gehad met een ander unithoofd, het balletje rolt zeg maar :)

Verder wil grandpa eerder stoppen met werken,  hij is hierover in gesprek, kan hij uren sparen ? Zo ja, hoeveel? en wanneer ?

Dan zijn er nog een aantal zaken die we willen doorvoeren dit jaar.

We willen dit jaar meer verbouwen in de moestuin
.
Het webwinkeltje zal flink uitgebreid worden met nieuwe producten die ook op diverse marktjes en fairs verkocht kunnen worden. k Heb er helemaal zin in :)

We kijken ook nog steeds uit naar een lapje grond om een duurzaam huisje te bouwen.
 tja ..dus..

veranderingen veranderingen we zullen het beleven en zien wat er over ons pad komt.

liefs grandma

4 opmerkingen:

 1. Ik duim voor alle goeds. Want je gezondheid is het belangrijkste

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moeilijk he. Ik snap Je volkomen. (Maar je had ook al bij mij gelezen dat het te zwaar werd.) Ik hoop voor je dat er iets moois voor je op je pad komt waar je je helemaal thuis kan voelen. Warme groet,
  Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me voorstellen dat je een andere baan zoekt, zeker als je werk zo duidelijk een negatieve impact heeft op je gezondheid. Het is toch ook eigenlijk te gek dat door stomme regels ze iemand als jij, die er graag zou willen blijven werken, kwijt raken! Soms heb ik zo'n hekel aan regels! Dan schieten ze echt hun doel voorbij vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen